FOTO: Održan prvi Šampionat u brzom vezivanju pertli

FOTO: Održan prvi Šampionat u brzom vezivanju pertli

Prvi Šampionat u brzom vezivanju pertli sa uspehom je realizovan u subotu, 25. maja, na terenima Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Novom Sadu gde je učestvovalo 52 takmičara iz 14 škola širom Srbije.

Prvi nacionalni šampion u brzom vezivanju pertli je Aleksandra Malešević, učenica drugog razreda Osnovne škole "23. oktobar" iz Sremskih Karlovaca koja je u sedam kola jedina ostala bez poraza. Organizator, Savez izviđača Novog Sada i Trening centar "KOCEVSKI" za sve učesnike su obezbedili diplome za učešće sa podacima o ostvarenim školskim rezultatima dok je organizacija "Spirit of Amerika" svim učesnicima obezbedila po jednu učesničku majcu kao trajno podsećanje na subotnje druženje. Šampion i vicešampion dobili su privilegiju da budu opremljeni izviđačkom uniformom u znak sećanja na njihovo prvo izviđačko takmičenje.


Kako javljaju organizatori, u protekla tri meseca, na odeljenjskim i školskim takmičenjima je ukupno učestvovalo 30 škola, preko 100 odeljenja i više od 3.000 učenika. Proglašeni su odeljenjski, razredni i školski šampioni i vicešampioni, a cilj organizatora je da se od naredne godine proglašavaju okružni šampioni dok bi pobednici okružnih Šampionata imati priliku da učestvuju na višednevnom izviđačkom kampu na kojem bi bio realizovan nacionalni Šampionat.


- Analiza jučerašnjeg takmičenja jasno je pokazala da je preko potrebno raditi na razvoju fine motorike prstiju obe šake, selekciji koraka u obavljanju ove radnje, koordinaciji pokreta što u sinergiji daju odlične rezultate. Pored toga primećeno je da je ovo prava prilika da se poradi i na emocionalnom pristupu pobedi ili porazu tj. da se prihvati činjenica da je neko drugi bolji, jer su na ovom uzrastu praćeni burnim reakcijama. Opšti zaključak je da u realizaciji takmičenja na svim nivoima postojao visok nivo motivacije dece za učešće kao i za ostvarenje što boljeg rezultata i plasmana – izjavio je Jovan Kocevskistarešina Saveza izviđača Srbije. 

Oceni vest:
5
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan