FOTO: Održana Svetosavska akademija u Kaću, gradonačelnik Vučević kum slave

FOTO: Održana Svetosavska akademija u Kaću, gradonačelnik Vučević kum slave

Svetosavska akademija povodom jednog od najvažnijih datuma za školstvo u Srbiji održana je i u OŠ "Đura Jakšić" u Kaću, a ove godine za kuma školske slave proglašen je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Za kulturno-zabavni život škole zadužena je Komisija za kulturnu i javnu delatnost, koja svake godine organizuje nekoliko lepih priredbi, a jedna od najraskošnijih je za Dan Svetog Save, i već godinama unazad škola dobija svog kuma kojeg proglašava na svečanoj akademiji povodom školske slave. Gradonačelnik Miloš Vučević zahvalio se na gostoprimstvu i laskavoj tituli.

- O Svetom Savi napisani su mnogi tekstovi i održane brojne besede, napisana mu je i prelepa himna. Prošlo je toliko vekova od njegovog rođenja, a pitanje je da li ga se sećamo 27. januara samo reda radi ili "put svetosavlja" nosimo u sebi. Žitije Svetog Simeona smatra se za prvi srpski roman, a sa svojim ocem i braćom Nemanjićima Sveti Sava je osnovao crkvu i državu onakvom kakvom je mi znamo. Sveti Sava je radio na prosvećivanju koje nije samo znanje, već poštovanje istine i put ka boljem životu. Spajajući rodoljublje i ljubav prema čoveku, Istok i Zapad, autokefalnost i univerzalnost, želeo je da stvori harmoniju. Ne smemo razdvajati ono što je Sveti Sava spojio, jer to je jedini mogući put nacionalnog opstanka – naglasio je gradonačelnik i čestitao školsku slavu učenicima, nastavnicima i roditeljima u OŠ "Đura Jakšić" u Kaću.


Gradonačelnik Miloš Vučević, ovogodišnji kum slave kaćke osnovne škole, obradovao je prisutne na Svetosavskoj akademiji vešću da je projekat za staro zdanje te škole završen i da ove godine počinje da se radi na tome.

Foto: www.novisad.rs

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

servisne informacije horoskopski znaci bebe jkp lisje Elektrodistribucija Novi Sad isključenja struje zodijak bez vode vremenska prognoza dnevni horoskop klinika za ginekologiju i akušerstvo isključenje vode novorođenčad sahrane novi sad Ledena Šuma elektrovojvodina gradonačelnik Miloš Vučević astrologija matičar novi sad betanija bez struje JKP Vodovod i kanalizacija horoskop Isključenje struje novosadsko porodilište raspored sahrana i ispraćaja štrajk poštara servisne informacije novi sad pošte srbije raspored sahrana novi sad