FOTO: Održana završna svečanost manifestacije "Dani informatike u školama Vojvodine 2016"

FOTO: Održana završna svečanost manifestacije "Dani informatike u školama Vojvodine 2016"

Na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu 22. decembra je održana završna svečanost manifestacije "Dani informatike u školama Vojvodine 2016" na kojoj je dodeljena prestižna nagrada – plaketa "Prof. Stjepan Han" osnovnoj školi "Đura Jakšić" iz Kikinde, najuspešnijoj školi u promociji i primeni informacione tehnologije.

"Dani informatike u školama Vojvodine“ je manifestacija koja se realizuje po deseti put u osnovnim i srednjim školama u AP Vojvodini pod pokrovitelјstvom Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice i Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment - FIMEK. Organizator i realizator ove manifestacije je Centar za razvoj i primenu nauke, tehnologije i informatike. Plaketa "Prof. Stjepan Han“ se dodelјuje svake godine najbolјoj školi iz oblasti informatizacije škola u Vojvodini. Istovremeno u okviru ove manifestacije nagrađene su i škole, nastavnici i učenici koji su u određenim aktivnostima postigli izvanredne rezultate u ovoj godini. Cilј ovog projekta je da podstakne proces informatizacije nastave u školama Vojvodine kao i da se popularišu nove tehnologije u školskim nastavnim i vannastavnim aktivnostima.


Skup je pozdravila prof. dr Marijana Carić, predsednica Saveta Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu, koja je istakla značaj informatizacije u školama, kao i motivisanje mladih, kroz afimaciju i nagrađivanje najuspešnijih, da nastave da rade na sebi i svom obrazovanju.


Ispred Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu prisutne je pozdravio dekan Fakulteta, prof. dr Dragan Soleša. On je istakao da je ova manifestacija od velikog značaja za FIMEK, s obzirom da se na FIMEK-u obrazuju diplomirani i master informatičari. U svom obraćanju prof. dr Dragan Soleša, istakao je da je informatika jedna od najznačajnijih oblasti, koja nudi siguran posao i budućost mladima. Takođe, prof. dr Dragan Soleša naglasio je potrebu za uvođenjem programiranja u osnovne i srednje škole.


Skup je pozdravio Mihalj Njilaš, pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne zajednice koji je istakao da je "plaketa Prof. Stjepan Han način da se škole i nastavnici podstaknu da što više upotrebljavaju informacione tehnologije u školama u procesu obrazovanja.“

Sa značajem i rezultatima projekta "Dani Informatike u školama Vojvodine" prisutne je upoznao autor projekta i predsednik Centra za razvoj i primenu nauke, tehnologije i informatike prof. dr Slobodan Popov.

Prof. dr Ilija Ćosić, profesor Fakulteta tehničkih nauka, Univerzitet u Novom Sadu prisutnima je približio lik i delo prof. Stjepana Hana u čiju čast je i organizovana ova manifestacija.

Nagrađenim školama, nastavnicima i učenicima dodeljene su prigodne nagrade za postignute rezultate, a glavnu nagradu plaketu "Prof. Stjepan Han“ i vrednu nagradu OŠ "Đura Jakšić" iz Kikinde uručili su Mihalj Njilaš i prof. dr Dragan Soleša.


Nakon dodele nagrada upriličen je koktel za sve prisutne, kao i demonstracija nagrađenih ostvarenja.

PR tekst

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

saobraćaj Vreme u Novom Sadu novosadsko porodilište RHMZ isključenja struje Isključenje struje isključenje vode betanija horoskopski znaci istraživanje ljubavni horoskop novosađani vremenska prognoza novi sad bebe Petrovaradin klinika za ginekologiju i akušerstvo bez struje Srbija novorođenčad zdravlje servisne informacije novi sad Hitna pomoć bez vode elektrovojvodina horoskop jkp novosadska toplana Spens Republički hidrometeorološki zavod novi sad gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević