FOTO: Održana završna svečanost manifestacije "Dani informatike u školama Vojvodine 2016"

FOTO: Održana završna svečanost manifestacije "Dani informatike u školama Vojvodine 2016"

Na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu 22. decembra je održana završna svečanost manifestacije "Dani informatike u školama Vojvodine 2016" na kojoj je dodeljena prestižna nagrada – plaketa "Prof. Stjepan Han" osnovnoj školi "Đura Jakšić" iz Kikinde, najuspešnijoj školi u promociji i primeni informacione tehnologije.

"Dani informatike u školama Vojvodine“ je manifestacija koja se realizuje po deseti put u osnovnim i srednjim školama u AP Vojvodini pod pokrovitelјstvom Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice i Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment - FIMEK. Organizator i realizator ove manifestacije je Centar za razvoj i primenu nauke, tehnologije i informatike. Plaketa "Prof. Stjepan Han“ se dodelјuje svake godine najbolјoj školi iz oblasti informatizacije škola u Vojvodini. Istovremeno u okviru ove manifestacije nagrađene su i škole, nastavnici i učenici koji su u određenim aktivnostima postigli izvanredne rezultate u ovoj godini. Cilј ovog projekta je da podstakne proces informatizacije nastave u školama Vojvodine kao i da se popularišu nove tehnologije u školskim nastavnim i vannastavnim aktivnostima.


Skup je pozdravila prof. dr Marijana Carić, predsednica Saveta Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu, koja je istakla značaj informatizacije u školama, kao i motivisanje mladih, kroz afimaciju i nagrađivanje najuspešnijih, da nastave da rade na sebi i svom obrazovanju.


Ispred Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu prisutne je pozdravio dekan Fakulteta, prof. dr Dragan Soleša. On je istakao da je ova manifestacija od velikog značaja za FIMEK, s obzirom da se na FIMEK-u obrazuju diplomirani i master informatičari. U svom obraćanju prof. dr Dragan Soleša, istakao je da je informatika jedna od najznačajnijih oblasti, koja nudi siguran posao i budućost mladima. Takođe, prof. dr Dragan Soleša naglasio je potrebu za uvođenjem programiranja u osnovne i srednje škole.


Skup je pozdravio Mihalj Njilaš, pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne zajednice koji je istakao da je "plaketa Prof. Stjepan Han način da se škole i nastavnici podstaknu da što više upotrebljavaju informacione tehnologije u školama u procesu obrazovanja.“

Sa značajem i rezultatima projekta "Dani Informatike u školama Vojvodine" prisutne je upoznao autor projekta i predsednik Centra za razvoj i primenu nauke, tehnologije i informatike prof. dr Slobodan Popov.

Prof. dr Ilija Ćosić, profesor Fakulteta tehničkih nauka, Univerzitet u Novom Sadu prisutnima je približio lik i delo prof. Stjepana Hana u čiju čast je i organizovana ova manifestacija.

Nagrađenim školama, nastavnicima i učenicima dodeljene su prigodne nagrade za postignute rezultate, a glavnu nagradu plaketu "Prof. Stjepan Han“ i vrednu nagradu OŠ "Đura Jakšić" iz Kikinde uručili su Mihalj Njilaš i prof. dr Dragan Soleša.


Nakon dodele nagrada upriličen je koktel za sve prisutne, kao i demonstracija nagrađenih ostvarenja.

PR tekst

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Vreme u Novom Sadu OK Vojvodina tajne horoskopa bez vode novi sad Novo naselje Republički hidrometeorološki zavod isključenje vode jkp novosadska toplana Isključenje struje bez struje smanjen pritisak vode elektrovojvodina ljubavni horoskop prognoza vremena novorođenčad vremenska prognoza horoskop horoskopski znaci klinika za ginekologiju i akušerstvo isključenje grejanja servisne informacije novi sad bez grejanja JKP Vodovod i kanalizacija bebe odbojkaši vojvodine novosađani betanija Srbija novosadsko porodilište