FOTO: Ograda oko Doma vojske na Beogradskom keju u novom ruhu

FOTO: Ograda oko Doma vojske na Beogradskom keju u novom ruhu

Gradonačelnik Miloš Vučević zajedno je s komandantom Prve brigade kopnene vojske, brigadnim generalom Željkom Petrovićem, obišao Oficirski dom, poznatiji kao Dom vojske, na Beogradskom keju gde su nedavno završeni radovi na sanaciji i rekonstrukciji ograde oko tog objekta.

Na potezu ograde koja je bila dotrajala, oštećena i destabilizovana, postavljena je i izgrađena potpuno nova ograda u dužini od oko 260 metara i u visini od oko dva metra. Betonski stubovi su rekonstruisani, a između njih je postavljena potpuno nova kovana ispuna. Takođe, izvršeni su i radovi na rekonstrukciji zelenila.

- Na predlog Vojske Srbije, odnosno brigadnog generala Petrovića i njegovih saradnika, Grad Novi Sad je finansirao kompletnu izgradnju nove ograde na jednom od najpoznatijih mesta, ne samo za pripadnike vojske, već za sve Novosađane, a to je Dom vojske na keju. Mnoge generacije Novosađana su dolazile i još dolaze da uživaju u ovom prelepom ambijentu. Posle mnogo godina neulaganja u taj deo ovog reprezentativnog objekta, imamo kompletno završenu ogradu, za koju smo iz gradskog budžeta preko Zavoda za izgradnju grada izdvojili oko 9.800.000, a pri tome i uredili zelene površine uz ogradu. Siguran sam da će Novosađani još radije dolaziti na jedno od najlepših mesta u našem gradu, a svi radovi izvršavani su pod nadzorom Zavoda za zaštitu spomenika kulture, pošto je objekat pod zaštitom države – rekao je Miloš Vučević i dodao da Grad i Vojska Srbije nastavljaju da sarađuju i da je sledeći zajednički poduhvat uređenje kasarne Jugovićevo.

Komandant Prve brigade kopnene vojske, brigadni general Željko Petrović se zahvalio gradonačelniku i njegovim saradnicima na tome što su jedan od lepših objekata u gradu, ulepšali i što je u krugu objekta napravljena staza za trčanje.

- Hvala što ste nam pomogli da uredimo ovaj objekat i da on postane lepši nego što je bio sigurno u poslednjih 30 godina. U kasarni Jugovićevo su radovi već počeli i nadam se da će za Dan brigade 9. novembra, građani biti u prilici da vide kako izgleda u novom ruhu. Mi ćemo nastaviti svoj posao da radimo odgovorno, savesno i da razvijamo operativne sposobnosti, kako bismo u svakom trenutku bili faktor odvraćanja od ugrožavanja bezbednosti – rekao je Željko Petrović.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

havarija na vodovodu jkp lisje Elektrodistribucija Novi Sad JKP Vodovod i kanalizacija bez vode groblje isključenja struje raspored sahrana novi sad sahrane servisne informacije servisne informacije novi sad Fruška gora novorođenčad radosne vesti epk 2021 bebe hrana Isključenje struje almaško groblje betanija gradsko groblje Spens OK Vojvodina novosadsko porodilište lisje sahrane novi sad bez struje Daško i Mlađa elektrovojvodina opens 2019