FOTO: Ograda oko Doma vojske na Beogradskom keju u novom ruhu

FOTO: Ograda oko Doma vojske na Beogradskom keju u novom ruhu

Gradonačelnik Miloš Vučević zajedno je s komandantom Prve brigade kopnene vojske, brigadnim generalom Željkom Petrovićem, obišao Oficirski dom, poznatiji kao Dom vojske, na Beogradskom keju gde su nedavno završeni radovi na sanaciji i rekonstrukciji ograde oko tog objekta.

Na potezu ograde koja je bila dotrajala, oštećena i destabilizovana, postavljena je i izgrađena potpuno nova ograda u dužini od oko 260 metara i u visini od oko dva metra. Betonski stubovi su rekonstruisani, a između njih je postavljena potpuno nova kovana ispuna. Takođe, izvršeni su i radovi na rekonstrukciji zelenila.

- Na predlog Vojske Srbije, odnosno brigadnog generala Petrovića i njegovih saradnika, Grad Novi Sad je finansirao kompletnu izgradnju nove ograde na jednom od najpoznatijih mesta, ne samo za pripadnike vojske, već za sve Novosađane, a to je Dom vojske na keju. Mnoge generacije Novosađana su dolazile i još dolaze da uživaju u ovom prelepom ambijentu. Posle mnogo godina neulaganja u taj deo ovog reprezentativnog objekta, imamo kompletno završenu ogradu, za koju smo iz gradskog budžeta preko Zavoda za izgradnju grada izdvojili oko 9.800.000, a pri tome i uredili zelene površine uz ogradu. Siguran sam da će Novosađani još radije dolaziti na jedno od najlepših mesta u našem gradu, a svi radovi izvršavani su pod nadzorom Zavoda za zaštitu spomenika kulture, pošto je objekat pod zaštitom države – rekao je Miloš Vučević i dodao da Grad i Vojska Srbije nastavljaju da sarađuju i da je sledeći zajednički poduhvat uređenje kasarne Jugovićevo.

Komandant Prve brigade kopnene vojske, brigadni general Željko Petrović se zahvalio gradonačelniku i njegovim saradnicima na tome što su jedan od lepših objekata u gradu, ulepšali i što je u krugu objekta napravljena staza za trčanje.

- Hvala što ste nam pomogli da uredimo ovaj objekat i da on postane lepši nego što je bio sigurno u poslednjih 30 godina. U kasarni Jugovićevo su radovi već počeli i nadam se da će za Dan brigade 9. novembra, građani biti u prilici da vide kako izgleda u novom ruhu. Mi ćemo nastaviti svoj posao da radimo odgovorno, savesno i da razvijamo operativne sposobnosti, kako bismo u svakom trenutku bili faktor odvraćanja od ugrožavanja bezbednosti – rekao je Željko Petrović.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan