FOTO: Osnovnoj školi "Đorđe Natošević" uručen sto za tekbol 

FOTO: Osnovnoj školi "Đorđe Natošević" uručen sto za tekbol 

Predsednik Srpskog saveza za sportsku rekreaciju i tekbol (teqball) Ognjen Paripović i generalni sekretar Svetske tekbol federacije (FITEQ) Marius Vizer uručili su danas u prisustvu člana Gradskog veća zaduženog za sport i omladinu Ognjena Cvjetićanina sto za tekbol (teqboard) Osnovnoj školi "Đorđe Natošević" u Novom Sadu.

Direktor škole Nedeljko Đorđić, zahvalio se na ovoj donaciji i podsetio da je devetoro njenih bivših đaka već dalo 13 olimpijskih medalja, a zatim rekao da se nada da će zahvaljujući tom stolu i tekbolu neko od sadašnjih đaka jednoga dana proslaviti Srbiju na evropskom i svetskom nivou.


Generalni sekretar FITEQ-a Miarius Vizer junior ukazao je na snažan razvoj tekbol sporta ilustrujući to podatkom da je do sada već formirano 114 nacionalnih tekbol saveza u svetu.

U Srbiji trenutno razvijamo mrežu tekbol klubova i i edukujemo trenere i sudije. Drago mi je da u Srbiji imamo ovakav razvojni korak – poručio je Vizer i podsetio da su dvojica svetskih prvaka i viceprvaka 2018. i 2019. iz Novog Sada. 

Član Gradskog veća zadužen za sport, Ognjen Cvjetićanin, poručio je da je važno podržati omasovljenje novih sportskih disciplina. 

Trudićemo se da logistički i operativno pomažemo razvoj tekbola – poručio je Cvjetićanin i poželeo svu sreću u radu i širenju ovog sporta u gradu i širom zemlje.

Ova donacija predstavlja važan trenutak za razvoj tekbola u Novom Sadu, Vojvodini i čitavoj Srbiji, jer će označiti početak trajne kampanje za popularizaciju ovog sporta među najmlađim sportistima – najavio je Ognjen Paripović.

On je podsetio na to da  popularizacija ovog sporta znači i popularizaciju vrednosti koje on širi među omladinom: čast, poštovanje, odvažnost, skromnost, lјubaznost, samokontrola i prijatelјstvo.


Događaju je prisustvovao i Nikola Mitro, čovek koji je zajedno sa Bogdanom Marojevićem osvojio titulu svetskog šampiona i vicešampiona 2018. i 2019. godine. On je ocenio da je donacija stola osnovnoj školi izuzetno važna za razvoj tekbol sporta.

Ovo je izuzetno dobra akcija. Nadam se da će se sport omasoviti i da ćemo Bogdan i ja uskoro imati još dobrih protivnika – poručio je Mitro. 

Podsetimo, Državno tekbol prvenstvo, Srpska Challenger serija, nastavlja se turnirom u Novom Sadu u subotu 26. i nedelju 27. juna sa početkom u 9 časova ispred Tržnog centra "Promenada". 

Prijave ekipa i pojedinačnih igrača počinju od danas, putem imejla: , a poziv za učešće na dvodnevnom tekbol spektaklu ispred Tržnog centra "Promenada" otvoren je za sve sportiste i sportistkinje starije od 14 godina. 

Tokom dva dana, u subotu i nedelju, takmičari i takmičarke boriće se ne samo za vredni nagradni fond, nego i za što bolju poziciju na završnom turniru 17. i 18. jula u Beogradu, kada će se konačno znati i ko će obući nacionalni dres na Svetskom prvenstvu ove jeseni.

Oceni vest:
6
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan