FOTO: Otvoren jubilarni "Čvarak fest" u Kaću

FOTO: Otvoren jubilarni "Čvarak fest" u Kaću

Deseti, jubilarni "Čvarak fest", koji promoviše jedan od najpoznatijih vojvođanskih gastronomskih proizvoda, otvoren je danas u Kaću.

Kao i do sada, domaćini su organizovali takmičenje u pravljenju čvaraka, tradicionalne slane poslastice svih ljubitelja dobrog zalogaja.

"Čvarak fest" je okupio brojne izlagače koji su predstavili svoje proizvode, a ima i izložbeni karakter, pa su predstavljeni likovni i literarni radovi na temu čvaraka, kao i prateće mašine i oprema u obradi čvaraka. Brojni posetioci ove gastronomsko-turističke manifestacije, osim u dobroj hrani i piću, mogli su da uživaju i u bogatom kulturno-umetničkom programu.


Otvarajući "Čvarak fest", predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić istakao je da je Grad Novi Sad, na čelu sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem, postigao da bude prepoznat u svetu kao grad u kojem se neguje tradicija i kultura, te da su i ovakve manifestacije tome doprinele.

– Ovakve manifestacije neguju tradiciju, a pokazalo se da ono što karakteriše jedan narod i jednu regiju, može da se ponudi i svetu. Mi danas pričamo o čvarcima i koliko god to izgledalo kao priča o nusproizvodu mesne industrije, mora da se zna da je čvarak u pravom smislu reči postao delikates. Veoma je bitno da pokažemo da u gradu kulture, omladine, sporta i informacione tehnologije, imamo tradiciju u onim oblastima života koja su karakteristika ovog podneblja - naglasio je predsednik Skupštine grada Zdravko Jelušić.Ovogodišnji "Čvarak fest" ima međunarodni karakter jer učestvuju ekipe iz Severne Makedonije i Grčke, koje će predstaviti i njihove nacionalne igre, a predsednik Organizacionog odbora "Čvarak fest" Miroslav Piljić zahvalio se gradonačelniku Novog Sada na podršci, ističući da se ove godine prijavio rekordan broj učesnika, 50 ekipa i više od 100 izlagača.

- Razmišljamo da u narednim godinama manifestacija preraste u sajam - najavio je Piljić.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

bebe horoskopski znaci sahrane novi sad JKP Vodovod i kanalizacija raspored sahrana novi sad sremski karlovci RHMZ servisne informacije novi sad novorođenčad preminuli novi sad bez vode vremenska prognoza novi sad Elektrodistribucija Novi Sad novosadsko porodilište isključenja struje gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević isključenje vode Vreme u Novom Sadu novosađani horoskop raspored sahrana i ispraćaja novosadska policija Republički hidrometeorološki zavod crna hronika betanija jkp lisje klinika za ginekologiju i akušerstvo dnevni horoskop elektrovojvodina Isključenje struje