FOTO: Otvoren novi distributivni centar "Univereksporta"

FOTO: Otvoren novi distributivni centar "Univereksporta"

Danas, 29. septembra, je na Zrenjaninskom putu u Novom Sadu otvoren novi distributivno logistički centar "Univereksporta", najveće investicije u istoriji ove kompanije koja je, ujedno, obeležila i 27 godina postojanja.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i predsednica Grupe Univereksporta Vesna Vučurević, simboličnim presecanjem vrpce, ozvaničili su danas početak rada novog distributivno logističkog centra  "Univereksporta" u Novom Sadu.

Predsednik Mirović je naglasio da je "Univereksport" domaća kompanija koja, sa više od 2.500 zaposlenih, služi za primer celoj zemlji, ne samo u branši u kojoj posluje već i u celokupnoj privredi. On je podsetio da je kompanija na početku imala samo četiri zaposlena, a da će zahvaljujući novom objektu - a reč je o investiciji vrednoj 16 miliona dinara - ovde raditi još oko 250 radnika.

- Veoma je važno da smo zajedničkim radom lokalne uprave i Pokrajinske vlade formirali ovu industrijsku zonu koja je dobila krunu, te sada na ulasku u Novi Sad postoji jedan ozbiljan logistički centar koji će pomoći smanjivanju troškova kompanije, povećati broj zaposlenih, a samim tim povećati i naš budžet – istakao je Mirović nakon obilaska novog distributivnog centra. On je podsetio i na činjenicu da bez razvoja privrede i ekonomskog razvoja nije moguće ulagati u sektore poput zdravstva, školstva i kulture. Stoga su, prema njegovim rečima, ovo primeri koji ilustruju politiku Pokrajinske vlade, i nešto što nam je potrebno u što većem broju i na što više mesta.

Mirović je naveo da sada kada govorimo o trendu smanjivanja broja nezaposlenih Vojvodini, kompanija "Univereksport" će se uklopiti u taj trend, kao i u trend postepenog povećanja zarada, pre svega u realnom sektoru u privredi. Samo tako je moguće, kako je rekao Mirović, da zdrava ekonomija kroz rast privatnog sektora jača pozicije rekonstruisanog javnog sektora, koji ne sme biti puki trošak već u funkciji razvoja privrede.

Predsednik Mirović je još rekao da se trenutno radi 11 novih industrijskih zona u našoj pokrajini u želji za još više kompanija, a već za sledeću nedelju najavio i novi konkurs Sekretarijata za regionalnii razvoj, kojim će biti subvencionisana nova radna mesta i nove tehnološke linije. U ovoj godini za to je planirano 350 miliona dinara, a u sledećoj godini još veća izdvajanja.

Predsednica Grupe "Univereksporta" Vesna Vučurević istakla je da će se otvaranjem novog objekta kompanije Univereksport, sada promenjenim i poboljšanim radom, uticati pre svega na produktivnost i efikasnost. Distributivni centar, prema njenim rečima, koji se prostire na ukupno 30.000 kvadratnih metara, koristiće najsavremenije tehnologije i u maloprodajne objekte distribuirati čak 16.000 proizvoda. 

Izvor: www.vojvodina.gov.rs

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

mala matura betanija gradsko groblje bez vode bebe raspored sahrana novi sad bez struje vremenska prognoza isključenje vode jkp novosadska toplana Isključenje struje isključenja struje RHMZ sahrane JKP Vodovod i kanalizacija Elektrodistribucija Novi Sad Republički hidrometeorološki zavod novosađani centralno groblje u Futogu dunavski park Vreme u Novom Sadu jkp lisje novosadsko porodilište vremenska prognoza novi sad novorođenčad servisne informacije elektrovojvodina servisne informacije novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo završni ispit