FOTO: Otvoren Sajam opreme za ribolov i aktivan boravak u prirodi

FOTO: Otvoren Sajam opreme za ribolov i aktivan boravak u prirodi

Na Novosadskom sajmu danas je otvoren Sajam opreme za ribolov i aktivan boravak u prirodi "Fishing Show & Outdoor World", koji će trajati do 19. marta, a štandovi su postavljeni u Hali 1 Master centra, kao i na otvorenom prostoru Novosadskog sajma.

Pozdravnu reč na otvaranju sajma prisutnima su uputili gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, novinar Jovan Memedović, kao i generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković.

- Drago mi je što je Novosadski sajam prepoznao da nije dovoljna samo jedna manifestacija te vrste u sajamskoj ponudi, kao što je to LORIST, jer su danas potrebe i ritam života drugačiji, tako da okolnosti zahtevaju više uskoprofilisanih manifestacija. Veliko mi je zadovoljstvo što je ova sajamska priredba usmerena konkretno na ribolovce, ali istovremeno i na podizanje svesti o važnosti očuvanja životne sredine – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Novinar Jovan Memedović naglasio je da je od velikog značaja to što postoje manifestacije koje podstiču razmišljanje o životnoj sredini i o tome kako da se ona zaštiti. 

- Novi Sad se nalazi u prelepom okruženju planine i reke i obiluje prirodnim bogatstvima. Važno je da znamo da pored uživanja u prirodi, svi imamo i zajednički zadatak, a to je da je čuvamo i sačuvamo za generacije koje dolaze – rekao je Jovan Memedović.

PORED TRENDOVA za predstojeću ribolovnu sezonu, na sajmu su značajnije zastupljeni i oprema i mogućnosti za aktivan boravak u prirodi. Na otvorenom delu Sajmišta nalazi se sportsko-rekreativni park, u okviru kojeg će biti prezentovani i ekstremni sportovi. Zainteresovana deca će od Kajak kanu kluba "Vojvodina" na poklon dobiti mesec dana besplatnih treninga, dok je Veslački klub "Danubius 1885", za osnovce i srednjoškolce, pripremio 30 dana besplatne obuke veslanja. Savez sportskih ribolovaca Srbije priprema edukacije i predavanja, a u subotu 18. marta će biti „Porodični dan“ kada roditelji sa decom do 16 godina na Sajam ulaze kupovinom jedne karte za 200 dinara.

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan