FOTO: Otvorena 14. "NS bike" stanica

FOTO: Otvorena 14. "NS bike" stanica

Danas je na Telepu otvorena nova stanica za iznajmljivanje gradskih bicikala, javlja Služba za odnose s javnošću u JKP "Parking servis".


Stanica je locirana na Bulevaru patrijarha Pavla, između ulica Feješ Кlare i Jožefa Atile.


Prilikom otvaranja, direktor JКP "Parking servis" Stevan Lugonja je izjavio:

- "NS bike" sistem je od danas bogatiji za još jednu stanicu za iznajmljivanje gradskih bicikala. Ovo je četrnaesta biciklistička stanica po redu i sa ovim brojem stanica "NS bike“ postaje veoma ozbiljan sistem alternativnog prevoza po gradu. Izgradnjom stanice na Bulevaru patrijarha Pavla, povezaćemo i ovaj deo grada u "NS bike" sistem. Posebna prednost ove lokacije je i to što ovaj deo grada ima veoma dobre biciklističke staze – naveo je Lugonja i dodao:

- I ova stanica, kao u ostalom i sve druge, je automatizovana, što znači da je iznajmljivanje bicikala omogućeno 24 sata. Od ove godine dostupna je i "NS bike" mobilna aplikacija, koja pruža informacije o lokacijama svih stanica uz mogućnost navigacije, o broju bicikala na stanicama, odnosno o broju slobodnih mesta za vraćanje istih, u realnom vremenu. Ovo su podaci koji u mnogome olakšavaju korišćenje bicikala i štede vreme.


Direktor Turističke organizacije Novog Sada Branislav Кnežević je ovom prilikom izjavio da podržava razvoj "NS bike" sistema jer je on postao i deo turističke ponude Novog Sada.

- Veliki broj iznajmljivanja govori da se kultura vožnje bicikala vratila na gradske ulice, odnosno biciklističke staze, a mi je podstičemo još jednom novom biciklističkom stanicom.


Foto: JKP "Parking servis"

Oceni vest:
3
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan