FOTO: Otvorena 14. "NS bike" stanica

FOTO: Otvorena 14. "NS bike" stanica

Danas je na Telepu otvorena nova stanica za iznajmljivanje gradskih bicikala, javlja Služba za odnose s javnošću u JKP "Parking servis".


Stanica je locirana na Bulevaru patrijarha Pavla, između ulica Feješ Кlare i Jožefa Atile.


Prilikom otvaranja, direktor JКP "Parking servis" Stevan Lugonja je izjavio:

- "NS bike" sistem je od danas bogatiji za još jednu stanicu za iznajmljivanje gradskih bicikala. Ovo je četrnaesta biciklistička stanica po redu i sa ovim brojem stanica "NS bike“ postaje veoma ozbiljan sistem alternativnog prevoza po gradu. Izgradnjom stanice na Bulevaru patrijarha Pavla, povezaćemo i ovaj deo grada u "NS bike" sistem. Posebna prednost ove lokacije je i to što ovaj deo grada ima veoma dobre biciklističke staze – naveo je Lugonja i dodao:

- I ova stanica, kao u ostalom i sve druge, je automatizovana, što znači da je iznajmljivanje bicikala omogućeno 24 sata. Od ove godine dostupna je i "NS bike" mobilna aplikacija, koja pruža informacije o lokacijama svih stanica uz mogućnost navigacije, o broju bicikala na stanicama, odnosno o broju slobodnih mesta za vraćanje istih, u realnom vremenu. Ovo su podaci koji u mnogome olakšavaju korišćenje bicikala i štede vreme.


Direktor Turističke organizacije Novog Sada Branislav Кnežević je ovom prilikom izjavio da podržava razvoj "NS bike" sistema jer je on postao i deo turističke ponude Novog Sada.

- Veliki broj iznajmljivanja govori da se kultura vožnje bicikala vratila na gradske ulice, odnosno biciklističke staze, a mi je podstičemo još jednom novom biciklističkom stanicom.


Foto: JKP "Parking servis"

Oceni vest:
3
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

zodijak saveti zagađenje vazduha zbor građana novosadsko porodilište sahrane novi sad servisne informacije novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo novorođenčad astrologija isključenja struje elektrovojvodina betanija magla bez vode JKP Vodovod i kanalizacija raspored sahrana novi sad sremska kamenica zagađenje isključenje vode horoskop bebe isključenja matičar novi sad novosađani zdravlje raspored sahrana i ispraćaja horoskopski znaci jkp lisje dnevni horoskop