FOTO: Otvorena "Kockica", novi vrtić u Sremskim Karlovcima

FOTO: Otvorena "Kockica", novi vrtić u Sremskim Karlovcima

Gradonačelnik Miloš Vučević posetio je novootvoreni vrtić PU "Radosno detinjstvo" u Sremskim Karlovcima i tom prilikom sa predsednikom Opštine Sremski Karlovci Nenadom Milenkovićem prisustvovao priredbi koju su upriličila deca sa vaspitačicama tog vrtića.

Predsednik Opštine Sremski Karlovci Nenad Milenković rekao je da su Sremski Karlovci dobili jedan reprezentativan objekat u kojem će mališani biti zbrinuti na način koji dolikuje deci koja žive u 21. veku.

- Na opštu radost, konačno smo uspeli, pre svega zahvaljujući PU "Radosno detinjstvo", gradonačelnku Novog Sada, kao i Vladi AP Vojvodine da završimo objekat vrtića "Kockica", privedemo ga nameni i pustimo u rad. Na ovaj način oživljavamo i deo opštine u kojem se vrtić nalazi, a to je Dudara, tako da se postepeno i ravnomerno razvijamo – rekao je Nenad Milenković.

- Čestitam Opštini Sremski Karlovci na ovako velelepnom objektu u kojem će boraviti deca predškolskog uzrasta. Važno je što je izgradnjom tog vrtića rešen problem sa čekanjem dece na upis, pa tako u ovoj opštini više ne postoji lista čekanja. Ovo je samo još jedan oblik saradnje Grada Novog Sada i Sremskih Karlovaca, jer će novosadska Predškolska ustanova upravljati novim objektom. Želim da se zahvalim onima koji su pokrenuli izgradnju ovog vrtića, odnosno prethodnoj lokalnoj administraciji, kao i pokrajinskoj Upravi za kapitalna ulaganja, koje su izdvojile značajna sredstva za ovaj projekat. Novo opštinsko rukovodstvo je obezbedilo sve uslove i osposobilo vrtić "Kockica" za rad kako bi deca na vreme i u mnogo boljim uslovima krenula u novu školsku godinu. Ubeđen sam da će PU "Radosno detinjstvo" biti dobar upravljač ovog objekta, a da će vaspitačice i svi zaposleni pružiti deci najbolju negu – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Direktorica PU "Radosno detinjstvo" Mirjana Đurđev rekla je da je vrtić "Kockica" preseljen iz starog objekta u punom kapacitetu, tako da ima 13 vaspitnih grupa sa 287 dece, kao i to da su za boravak u novom objektu od 2.000 m2, na konkurs primljena i nova deca, tako da više ne postoji lista čekanja.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan