FOTO: Otvoreno jedanaesto "Novosadsko Big dečije leto"

FOTO: Otvoreno jedanaesto "Novosadsko Big dečije leto"

Pomoćnica Pokrajinskog sekretara za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama Jelena Dobrović Bojanović, danas je u Tržnom centru BIG svečano otvorila jedanaesto po redu "Novosadsko Big dečije leto".

U pozdravnom govoru istakla je da je Dečiji kulturni centar Novi Sad sa sadržajima manifestacije "Novosadsko Big dečije leto" iz godine u godinu sve ambiciozniji, sveobuhvatniji i raznosvrsniji. Osvrnula se i na slogan ovogodišljeg leta rekavši da su sloboda i ljubav dve najvažnije ljudske potrebe.


Tokom trajanja ovogodišnje manifestacije biće organizovano više od 170 programa za decu različitog uzrasta, na preko 20 lokacija u Novom Sadu, uz učešće institucija i organizacija, koje se bave decom a trajaće do 28. avgusta.

 


Nakon otvaranja, od ponedeljka, 28. juna, decu očekuje preko 60 dana programskog šarenila osmišljenih pod sloganom "Sloboda je... Ljubav je...": Tokom letnjeg raspusta deca će ući u umetničke ateljee, muzejske, galerijske i ostale prostore namenjene njima i na kreativno-edukativnim radionicama se upoznati sa značajnim umetničkim delima, pronalascima velikih naučnika; kreiraće maske, praviti fotografije, izrađivati nakit i replike igračaka iz praistorije. Istraživaće lekovito bilje, praviti meleme ali i saditi drveće kao pravi ekolozi. Upoznaće se i sa različitim jezicima i kulturama. Kroz priče će se sresti sa u pečatljivim likovima iz dečije literature, saznati interesantne anegdote iz života slavnih umetnika i naučnika i upoznati se sa načinom života u prošlosti kroz umetnička dela i muzejske eksponate. Savladaće i mnoge likovne tehnike, programirati, gledati predstave, filmske projekcije, muzicirati... Učestvovaće u kvizovima i proveravati svoje vijuge, plesati, pevati, glumiti i sticati samopouzdanje. Uporedo sa kreativno-edukativnim aktivnostima imaće prilike da se telesno angažuju vežbajući kapueru, zumbu, korektivnu gimnastiku.

 


Gotovo svi programi i radionice "Novosadskog BIG dečijeg leta 11" su besplatni.

Programska knjižica Novosadskog BIG dečijeg leta 11 ove godine nije štampana ali je možete pogledati OVDE. Osim na ovom linku roditelji se mogu informisati o programu na sajtu dkcns.rs, novosadskodecijeleto.rs, Fejsbuk stranici Dečijeg kulturnog centra Novi Sad ili na njihovom instagram profilu.

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan