FOTO: Ovako će izgledati trinaestospratnica u centru grada

FOTO: Ovako će izgledati trinaestospratnica u centru grada

O početku gradnje objekta firme "Galens", novosadska javnost posredno se informisala putem saopštenja "Parking servisa", u kom je navedeno da se zatvara privremeni parking u ulici Narodnih heroja, budući da na tom mestu počinje zidanje 13-spratnog solitera.

Kako se navodi u saopštenju "Galensa", poslovni objekat u centru grada – u ulici Narodnih Heroja broj 1 – sadržaće poslovne i stambene prostore pretežno tihe delatnosti koji ni na koji način neće narušavati poziciju na kojoj se nalazi. Ispod celog objekta projektovana su tri nivoa garažnog prostora, sa oko 400 parking mesta, koji zadovoljavaju sve potrebe funkcionisanja projektovanog objekta, a takođe jedan deo parkinga imaće funkciju i javnog parkinga, što će unaprediti i olakšati parkiranje u centru grada.

Takođe, iz "Galensa" navode da su vodili računa o svim aspektima zaštite, kako ekološkim i građevinskim, tako i kulturološkim. Predviđeno je obezbeđenje susednih objekata posebnim građevinskim metodama. 

U konsultacijama s gradskom upravom posebno se obratila pažnja na kulturno nasleđe Jermenske zajednice, njihove crkve i pratećih spomenika koji se nalaze uz parcelu u vidu zaštite i očuvanja, kaže se u saopštenju.


 

Oceni vest:
3
8

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan