FOTO: Ovako izgleda zgrada u NS koja se zida čitavih 26 godina

FOTO: Ovako izgleda zgrada u NS koja se zida čitavih 26 godina

Poznata vitka zgrada na uglu Bulevara cara Lazara i Alekse Šantića, čija je izgradnja započeta još davne 1991. godine, konačno će biti završena, saznaje portal Gradnja.rs

Ni to što su sve instalacije bile završene i postavljena sva stolarija i keramika u mokrim čvovorima još pre 26 godina, ova desetospratnica nije mogla biti useljena zbog pravnih zavrzlama. Ipak, završetak poznatog novosadskog "Skadra na Bojani" sada je izvestan jer su radovi zvanično otpočeli 14. marta a završetak se očekuje krajem godine.


Prema rečima Gojka Žarkovića, rukovodioca radova ispred firme In Stan Gradnja, zatečno stanje bilo je zaprepaštujuće. Iz objekta je iznešeno čak 20 kamiona đubreta.

- Madraci, odeća, ptičiji izmet pa čak i špricevi mogli su se videti nakon ulaska u ovaj zatvoreni objekat – rekao je sagovornik portala Gradnja.rs.

Nakon čišćenja, deratizacije i kompletne dezinfekcije objekta, sve stare instalacije će se vaditi, što znači da će se ugraditi nove vodovodne i kanalizacione cevi kao i one za grejanje, a biće urađena i nova elektroinstalacija. Stare pločice se skidaju, a biće postavljena i nova fasadna stolarija kao i limarija.


Nastavak radova, prema rečima Žarkovića, započeti su nakon što je "Stambena zadruga Rafinerija" dobila rešenje o ozakonjenju. Zahvaljujući međusobonoj saradnji Gradske uprave za Urbanizam, bivšeg ZIG-a, Gradskog veća i Grada Novog Sada pronađeno je rešenje za imovinsko-pravne odnose. Svi koji su svoje stanove čekali više od 26 godina, konačno će se moći useliti. Ostali stanovi biće ponuđeni na prodaju kao i kompletan poslovni prostor.

Završetak radova predviđa se za kraj 2017. godine dok će se cena kvadrata kretati od 1.200 do 1.300 evra u zavisnosti od veličine stana.

Opširnije o ovoj temi pročitajte na portalu Gradnja.rs.

Oceni vest:
8
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Milan

  pre 1494 dana i 6 sati

  Pa u cemu je bio problem? Kakva pravna zavrzlama?

  Oceni komentar:
  0
  4