FOTO: Ozelenjavaju se delovi Novog Sada, Petrovaradina i Rumenke

FOTO: Ozelenjavaju se delovi Novog Sada, Petrovaradina i Rumenke

JKP "Gradsko zelenilo" javlja da su počeli radovi na projektima ozelenjavanja u Rumenki, Petrovaradinu i u ulici Mikole Кočiša u Novom Sadu.

Kako se navodi u saopštenju, to javno komunalno preduzeće realizovaće do kraja godine 26 projekata ozelenjavanja koje finansira Gradska uprava za zaštitu životne sredine. Između ostalih, u toku je izvođenje radova u ulicama Oslobođenja u Rumenki i Rade Кončara u Petrovaradinu, kao i u ulici Mikole Кočiša u Novom Sadu.


Ulica Oslobođenja u Rumenki biće bogatija za 138 sadnica lišćara i četinara, a predviđeno je podizanje drvoreda sadnjom 135 komada okruglastog jasena, koji se sade u polipropilenske cevi, kako ne bi došlo do oštećenja podzemnih instalacija, navode iz "Zelenila". Ispred Doma zdravlja u ovom prigradskom naselju biće posađene i tri sadnice smrče. Prostor oko novoposađenih stabala biće posut malčom. Projektom je planirana i postavka 20 parkovskih klupa, kao i 8 drvenih korpi za otpatke.Pripremni radovi na realizaciji projekta ozelenjavanja ulice Rade Кončara u Petrovaradinu obuhvatili su orezivanje 25 stabala topole i bresta. Posle toga uklonjena je samonikla vegetacija na 10.640 m2 površine i uklanjanje šiblja na kosinama ukupne površine 5.250 m2. Ovu ulicu, uz postojeće zelenilo, od sada će krasiti i 27 stabala okruglastog bagrema oko kojih će biti posut malč.

U ulici Mikole Кočiša orezano je 30 stabala lišćara. Projektom je predviđeno i krčenje 5100 m2 samonikle vegetacije, kao i čišćenje 5.600 m2 terena, što podrazumeva uklanjanje korova, starog šiblja i građevinskog otpada. U ovoj ulici biće posađene 44 nove sadnice drveća, kao i 224 komada ukrasnog šiblja. Uništeni travnjak, površine 679 m2, biće rekonstruisan, a biće postavljene i četiri parkovske klupe i tri korpe za otpatke, kaže se na kraju saopštenja JKP "Gradsko zelenilo".

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

isključenja struje izmena režima saobraćaja isključenje vode raspored sahrana i ispraćaja Spens 27. novosadski maraton novosadsko porodilište sahrane novi sad raspored sahrana novi sad novorođenčad jkp novosadska toplana Aleksandar Vučić Isključenje struje JKP Vodovod i kanalizacija klinika za ginekologiju i akušerstvo jkp lisje bebe mup novi sad Elektrodistribucija Novi Sad novosadska policija vremenska prognoza novi sad KCV servisne informacije bez struje servisne informacije novi sad betanija bez vode novosađani RHMZ elektrovojvodina