FOTO: Pesmom, glumom i igrom za Đurkiće skupljeno 123.000  dinara

FOTO: Pesmom, glumom i igrom za Đurkiće skupljeno 123.000 dinara

Prikupljeno dovoljno novca da se porodici Đurkić iznajmi stan, ali cilj akcije je da se oni trajno stambeno obezbede.

Velika fiskulturna sala novosadske osnovne škole "Žarko Zrenjanin" bila je sinoć pretesna tokom održavanja dečje humanitarne priredbe "Zajedno za novi dom porodice Đurkić", na kojoj je skupljeno 123.082 dinara. Događaj je organizovan kako bi se obezbedio krov nad glavom sedmočlanoj porodici čija se baraka na Limanu 4 uskoro mora srušiti, jer se nalazi na privatnom placu koji je namenjen za gradnju. Četvoro od petoro dece ove porodice pohađa pomenutu školu, pa su razredne starešine uz pomoć Udruženja građana "Novi Sad" organizovale akciju prikupljanja sredstava.

Poznati sportista i humanitarac Goran Bajšanski je u ime udruženja građana kazao okupljenima da je u toku velika borba da bi se ovoj porodici pomoglo.

- Namera nam je da sa Gradom, ali pre svega sa građanima obezbedimo novi dom ovim  ljudima i da njihova deca mogu da nastave da idu u ovu školu. U narednih mesec dana želimo da animiramo što više sugrađana. Pošto se radi o romskoj porodici, ovakvim delima šaljemo poruku da ne pravimo razliku među našim najmlađima. Mi smo sa akcijom pomoći krenuli pre nekoliko nedelja i do sada smo skupili 260.790 dinara. To je dovoljno da Đurkićima iznajmimo stan, ali želja nam je da ih trajno obezbedimo i mislim da ćemo to za nekoliko meseci i uspeti – rekao je Bajšanski.

Razredni starešina Branka Savanović kazala je da su deca porodice Đurkić divna i da im treba pomoći.

- Sami učenici su inicirali ovu današnju humanitarnu priredbu i mi smo im pomogli. Nadam se da će akcija prikupljanja pomoći uspeti – rekla je Savanović.

Pre početka predstave u holu škole učenici su prodavali svoje rukotvorine po simboličnim cenama. Kutije za prikupljanje para su bile postavljene na ulazu u fiskulturnu salu. Tokom same priredbe, koja je trajala oko sat i po vremena, učenici Osnovne škole "Žarko Zrenjanin" su pevali, glumili, svirali i igrali. Na kraju priredbe Bojana Đurkić je izašla sa svoje petoro dece pred prisutne kako bi se zahvalila na pomoći.

ŽIRO RAČUNI ZA POMOĆ: Svi koji žele da pomognu porodici Đurkić mogu da se jave Udruženju građana "Novi Sad" putem njihove Fejsbuk stranice. Novac za kupovinu kuće može se donirati na žiro račun udruženja u Banci Intesa: 160-450858-70, i u Vojvođanskoj banci: ‎355-3200555580-26 – devizni račun. 

Oceni vest:
5
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan