FOTO: Pisci i izdavači iz celog regiona na novosadskom "Book Talku"

FOTO: Pisci i izdavači iz celog regiona na novosadskom "Book Talku"

Treća regionalna književna konferencija "Book Talk 2017" otvorena je danas u Galeriji Matice srpske, a o različitim temama koje se tiču književnosti i izdavaštva razgovaraće se u 14 panela u dva prostora.

Učesnike i publiku su na otvaranju konferencije pozdravili Robert Čoban, predsednik Color Press Grupe, Tijana Palkovljević Bugarski, upravnica Galerije Matice srpske i Jasna Jovanov, upravnica Spomen-zbirke Pavla Beljanskog, u kojoj se održava paralelni program.


Konferencija je počela tradicionalnim panelom izdavača u kojem su učestvovali: Jelena Trivan, Službeni glasnik, Dejan Papić, Laguna, Manjo Vukotić, Vukotić media, Mišo Nejašmić, Jesenski i Turk i Nenad Šaponja, Agora.

Publici i učesnicima je predstavljena knjiga "Izgubljeni u ravnici" o manjim poznatim pričama iz istorije nacionalnih zajednica u Vojvodini, u izdanju Color Media Communications, o kojoj je govorio autor, Žikica Milošević.


Program u Galeriji Matice srpske nastavljen je panelom o Deklaraciji o zajedničkom jeziku, a program u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog je otvorio panel o putopisnoj književnosti.

Preko 60 pisaca, izdavača, novinara, kritičara iz celog regiona, razgovaraće o problemima izdavaštva danas, književnoj kritici i novinarstvu u digitalnom dobu, kao i kreativnom pisanju u eri novih medija, pripremama Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine, jugoslovenskom književnom nasleđu, putopisnoj, skandinavskoj, erotskoj književnosti, domaćoj fantastici i drugim temama.

 


Među učesnicima su: Ljiljana Habjanović Đurović, Aleksandar Gatalica, Ivan Ivanji, Vladimir Pištalo, Marina Krleža, Borka Pavićević, Dževad Karahasan, Tijana Palkovljević Bugarski, Radovan Jokić, Zvonko Maković, Manjo Vukotić, Dejan Papić, Bekim Sejranović i mnogi drugi.

Kao i prethodnih godina, konferenciji je prethodila “Nedelja knjige” tokom koje su volonteri  Color Medije nagradili besplatnom knjigom sve one koje su zatekli da čitaju u javnom prevozu ili na stajalištu. Preko stotinu knjiga podeljeno je tokom akcije, a knjige su donirale izdavačke kuće “Laguna”, “Clio” i “Vulkan”.

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

bez vode bez struje izmena režima saobraćaja isključenja struje klinika za ginekologiju i akušerstvo isključenje vode Isključenje struje intervju jkp lisje gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević elektrovojvodina jkp novosadska toplana betanija klisa novorođenčad Dan oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu servisne informacije novosadsko porodilište mural izmena trase autobusa sahrane novi sad JGSP "Novi Sad" novosađani raspored sahrana i ispraćaja bebe JKP Vodovod i kanalizacija horoskop servisne informacije novi sad novosadska policija raspored sahrana novi sad