FOTO: Počela sanacija spomenika Svetozaru Miletiću

FOTO: Počela sanacija spomenika Svetozaru Miletiću

Zavod za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada započeo je danas, 23. septembra, realizaciju projekta sanacije spomenika Svetozaru Miletiću na Trgu slobode u Novom Sadu.

Za prvi dan je planirano da se izvrše pripremni radovi, koji obuhvataju montažu zaštitne netransparentne ograde oko spomenika sa formiranjem gradilišta na udaljenosti od oko tri metra od donjeg stepenika spomenika i montažu metalne cevaste fasadne skele za radove.


Ugovor o izradi konzervatorskog projekta u postupku javne nabavke dodeljen je ponuđaču: Biro za projektovanje i inženjering "Projektant SM" iz Sremske Mitrovice sa cenom od 87.000 dinara sa PDV-om.

Konzervatorski projekat uključuje uklanjanje svih naslaga od biofilma, čađi i drugog sa bronzane površine spomenika, restauraciju mehaničkih oštećenja i popunjavanje spojnica na postamentu, zaštitu restaurirane skulpture nekim od silikonskih zaštitnih premaza.


Rok za izvršenje radova je 130 radnih dana.
Radove će, na osnovu ugovora sklopljenog u postupku javne nabavke – otvorenog postupka, izvesti "Granit Liješće" DOO iz Sremske Mitrovice. Ukupna cena radova je 4.498.080 dinara sa PDV-om, navodi se u saopštenju Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan