FOTO: Počeli radovi na uređenju nekadašnjeg Letnjeg bioskopa u Porti

FOTO: Počeli radovi na uređenju nekadašnjeg Letnjeg bioskopa u Porti

Kultno gradsko mesto priprema se da ponovo otvori svoja vrata Novosađanima.

– Rekonstukcija prostora Letnje scene Kulturnog centra Novog Sada (Katolička porta broj 5) plod je projekta na kom je KCNS radio uz svesrdnu podršku gradonačelnika Miloša Vučevića, Gradske uprave za kulturu i člana Gradskog veća zaduženog za kulturu, Dalibora Rožića. Dana 24. 6. radovi na uređenju Letnje scene otpočeli su akcijom "Gradskog zelenila". Ovom prilikom iz aule je otklonjeno divlje rastinje, te je teren pripremljen za dalju rekonstrukciju kako bi Novosađani u najkraćem vremenskom roku mogli ponovo da uživaju u projekcijama nekada najpopularnijeg bioskopa na otvorenom – kaže se u saopštenju Kulturnog centra. 


Tokom letnje sezone iz KCNS najavljuju bogat scenski program. U planu su pozorišne predstave renomiranih reditelja, kao i najveća ostvarenja iz sveta filma.


– Svoj doprinos oživljavanju Letnje scene dalo je i Srpsko narodno pozorište, Pozorište mladih, Novosadsko pozorište i Sterijino pozorje, pa publiku u predstojećim sezonama na Letnjoj sceni Kulturnog centra Novog Sada očekuje i scenski program pomenutih institucija kulture –
kaže se na kraju saopštenja. 

Oceni vest:
15
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan