FOTO: Počelo rušenje nekadašnjeg "Hleba"

FOTO: Počelo rušenje nekadašnjeg "Hleba"

Кompanija "Don Don" počela je prošle sedmice da ruši objekte nekadašnjeg AD "Hleb", ali neće, kako se pretpostavljalo, srušiti sve poslovne prostorije, već samo one neophodne da bi prostor bio bolje iskorišćen.

Najveći deo ulaganja odnosiće se, naveli su u kompaniji, na kupovinu nove opreme, remont postojeće i rekonstrukciju objekta s pratećim infrastukturnim radovima. Кada se radovi završe i pokrene proizvodnja, zaposliće nešto više od stotinu radnika, javlja novosadski "Dnevnik".Najpre smo počeli rekonstrukciju i adaptaciju administrativnog dela zgrade, koji je zbog velikog prostora – kancelarije i hodnici – neupotrebljiv za proizvodnju. Posle tih radova, objekat će biti deo proizvodnog pogona, dok će deo postojećeg proizvodnog objekta i silosa zadržati funkciju i u tom delu neće biti rušenja, već će se samo obnoviti oprema i objekti, da bi se zadovoljili zakonom propisani standardi za proizvodnju hrane – naveli su u saopštenju iz "Don Dona".


U prvom planu je, ističu, da se ponovo pokrene proizvodnja, i to više vrsta hleba koji su bili najtraženiji iz asortimana.

Planirano je da pogon, pored HACPP sertifikata i ISO 9001:2015 standarda, primenjuje i sertifikat IFS (A nivo) da bi mogao zadovoljiti sve zahteve kupaca – navode u saopštenju u kom nije navedeno kada će radovi biti gotovi, ali, pošto kompleks zauzima veliku površinu, očekuje se da će trebati dosta vremena, piše "Dnevnik".

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Ivana

  pre 1182 dana i 15 sati

  A kad misle da isplate akcije od AD Hleba?

  Oceni komentar:
  0
  2
 • Zora

  pre 90 dana i 22 sata

  Kada ce se isplacivati akcije AD HLEBA

  Oceni komentar:
  0
  1