FOTO: Počelo uklanjanje napuštenih i havarisanih vozila u NS

FOTO: Počelo uklanjanje napuštenih i havarisanih vozila u NS

Povodom Svetskog dana "Očistimo svet", JKP "Parking servis" je u saradnji sa saobraćajnom inspekcijom započelo akciju uklanjanja havarisanih i napuštenih vozila.

- Na parkinzima u gradu registrovan je određen broj automobila u veoma lošem stanju, koji ne samo što zauzimaju parking prostor koji je na raspolaganju građanima, već i daju ružnu sliku o našem gradu. Ovakvi automobili se smatraju opasnim otpadom – poručuje se iz ovog gradskog preduzeća.

Akcija "čišćenja" parkinga je započeta u Šekspirovoj ulici, a tom prilikom direktor JKP "Parking servis" je izjavio: 

- Ovu akciju realizujemo na Svetski dan "Očistimo svet", kako bismo skrenuli pažnju na problem "ostavljenih" vozila, jer je primećeno mnogo napuštenih i zaboravljenih automobila na parkinzima, naročito unutar blokovskih saobraćajnica. Takva vozila ne samo što zauzimaju prostor koji bi građani koristili za parkiranje vozila koja su u voznom stanju, već predstavljaju i ekološku opasnost usled isparenja kiseline iz akumulatora, ispuštajući ulje i zagađujući okolinu – rekao je  Stevan Lugonja.

Ovom prilikom JKP "Parking servis" poziva građane da prijave vozila koja su bez registarskih oznaka, napuštena, havarisana i ostavljena na gradskim parkinzima, zelenim površinama, javnim površinama druge namene, prolazima i ostalim mestima koja ne služe parkiranju i ostavljanju vozila.

Apeluje se i na “zaboravne” vlasnike da svoja vozila na vreme uklone kako bi se poštedeli nepotrebnih sankcija i materijalnih troškova.

PRIJAVITE NAPUŠTENA VOZILA: Glavni saobraćajni inspektor Siniša Vujinović je objasnio zakonsku proceduru uklanjanja ovakvih vozila i naglasio da je od početka godine do sada prinudno uklonjeno 7 vozila, a 95 vozila uklonili su građani sami po nalogu inspektora. Vujinović je apelovao na građane da, kad uoče ovakva vozila, prijave dispečerskoj službi gradske inspekcije na telefone 4872402 i 4872403.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • D. Maksimović

  pre 1241 dan i 15 sati

  U ulici Partizanskih baza ima najmanje tri putnička vozila koja godinama nisu registrovana, nemaju nalepnice, zarasla u korov iaku su na parkingu, a mi nemamo gde da parkiramo svoja vozila za koja smo pri registraciji platili sve takse! Neka imaju u registarske tablice.

  Oceni komentar:
  0
  0