FOTO: Početak izgradnje nove zgrade RTV-a najavljen za novembar

FOTO: Početak izgradnje nove zgrade RTV-a najavljen za novembar

Otklanjanje ostataka nekadašnje zgrade Radio televizije Vojvodine – koja je srušena u bombardovanju 1999. godine – pri kraju je, a početak izgradnje novog objekta predviđa se za 15. novembar, rečeno je juče na prezentaciji za novinare koju je priredila ova medijska kuća.

Investicija je vredna 2.6 milijardi dinara, za sada je obezbeđeno 800 miliona, a zgrada bi trebalo da bude završena za tri godine, rekla je u četvrtak  okupljenim novinarima Marijana Divljak, direktor Direkcije za upravljanje nepokretnostima RTV, tokom obilaska gradilišta na Mišeluku. Na konferenciji za novinare koja je posle organizovana u prostorijama radija RTV-a, šef sektora integrisanih komunikacija Aleksandar Timofejev, najavio je za 28. oktobar novu emisiju pod nazivom “Vaš RTV”, koja će govoriti o novinama u programu ove medijske kuće.- Izvođač radova na uklanjanju ruševina, firma "Elita-cop" ispoštovaće ugovor mesec dana pre roka. Tako da umesto 30. novembra, mi očekujemo završetak radova 31. oktobra. Po preporuci MUP-a Srbije, u ovoj fazi imali smo obavezan pirotehnički nadzor u slučaja da su zaostala neeksplodirana ubojita sredstva, ali sada smo pri kraju i verovatno ih neće biti. Radovi na novoj zgradi trebalo bi da počnu 15. novembra, ako ovde prođe sve kako treba. Izvođač je "SMB-gradnja". Sredstva za prvu etapu građavinskih radova obezbeđena su preko Uprave za kapitalna ulaganja i iznose oko 800 miliona dinara –
rekla je Divljak.

Nova zgrada će biti energetski efikasna i imaće pet studija.- Rok za završetak prve etape je 480 kalendarskih dana. Nakon toga očekujemo, ako budemo imali priliv sredstava od državnih institucija, da za jedno tri godine zgrada bude gotova. Posle toga čeka nas nabavka opreme i opremanje objekta –
izjavila je Marijana Divljak.

Ova televizija je trenutno smeštena u tri objekta i to otežava rad svim zaposlenima.Na konferenciji je takođe predstavljena nova šema informativnog programa ove televizije. Šef sektora integrisanih komunikacija Aleksandar Timofejev predstavio je novu emisiju pod nazivom “Vaš RTV”, koja će govoriti o novinama u programima ove medijske kuće i koja će obaveštavati korisnike svih  platformi o sadržajima koji ih čekaju u narednom periodu.

- Emisija kreće sledeće subote, 28. oktobra. Ideja je da svaku emisiju vodi drugo lice naše radio televizije, u nameri da pokažemo koliko nas ima ovde i koje je to bogatstvo različitosti – kazao je Timofejev.


Tekst i fotografije:
Aleksandar Jovanović

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan