FOTO: Pokret Podrži RTV obeležio dan pokrajinskog javnog servisa

FOTO: Pokret Podrži RTV obeležio dan pokrajinskog javnog servisa

Sinoć je u prostorijama SKCNS Fabrike održan protestni događaj pod nazivom "Ali nije to još gotovo". Pokret Podrži RTV, koji je nastao kao odgovor na smene urednika u pokrajinskom javnom servisu, simbolično je, kroz fotografije, tribinu i koncert, obeležio 29. novembar – Dan Radio televizije Vojvodine.

Na izložbi fotografija grupe autora prikazane su slike nastale tokom letnjih protesta, kada su mnogi građani i novinari ovim vidom građanskog bunta iskazali nezadovoljstvo povodom promena na Radio-televiziji Vojvodine. Posetioci su mogli da rezervišu fotografije koje su im se dopale, da prilože donaciju i da na taj način dođu do željenih slika. Prikupljena sredstva namenjena su Pokretu i Vojvođanskom građanskom centru.


Na tribini su govorili Nedim Sejdinović predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine, novinarka Sanja Kljajić, u ime Pokreta Podrži RTV, Janko Baljak, reditelj i redovni profesor na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu i Marko Aksentijević iz Inicijative "Ne davimo Beograd".

Sanja Kljajić je ukazala da su javne rasprave o RTV-u, koje je organizovao programski savet te medijske kuće, netransparentne i da se na njih pozivaju ljudi bliski vlasti. Ona je rekla da je do sada održano pet takvih rasprava i da će su uskoro u Novom Sadu održati i poslednja. Kljajić je pozvala javnost da prisustvuje toj raspravi, jer treba da kažu šta misle, budući da je javni servis u vlasništvu građana.


Prisutni su saznali da je nakon letnjih protesta  Pokret Podrži RTV bio aktivan preko društvenih mreža i da je izdao proglas o svojim ciljevima i planovima. Pristupili su Građanskom frontu i sarađuju u izgradnji novinarske mreže. Bave se medijskim slobodama i učestvuju u stvaranju prostora za građanski aktivizam.

Nakon tribine prikazana je projekcija kratkih filmova o tome kako RTV danas izveštava, posle čega je počeo nastup  muzičkih bendova.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

betanija isključenje vode Elektrodistribucija Novi Sad horoskop sahrane novi sad jkp lisje magla dnevni horoskop zagađenje sremska kamenica elektrovojvodina bez vode raspored sahrana i ispraćaja novorođenčad servisne informacije novi sad novosadsko porodilište bebe astrologija raspored sahrana novi sad RHMZ skupština grada novog sada bez struje zagađenje vazduha Isključenje struje isključenja struje zodijak klinika za ginekologiju i akušerstvo isključenja JKP Vodovod i kanalizacija javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija