FOTO: Pola veka "Kozare", kluba za starija i odrasla lica

FOTO: Pola veka "Kozare", kluba za starija i odrasla lica

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, zajedno je sa članom Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci Tihomirom Nikolićem, posetio Klub za starija i odrasla lica "Kozara" u Futogu pri Gerontološkom centru Novi Sad, koji je prigodnim svečanim programom obeležio 50 godina uspešnog rada.

- Ponosan sam što danas zajedno obeležavamo pedesetu godišnjicu Kluba za starija i odrasla lica u Futogu. Reč je o plodnoj i kontinuiranoj saradnji, kao i podršci Grada Novog Sada Gerontološkom centru, koji je uvek je tu da pomogne, iako nije njegov osnivač. Drago mi je što danas provodim vreme sa našim penzionerima iz Futoga i što nastavljamo saradnju kroz uvek prisutnu međugeneracijsku solidarnost. Čestitam godišnjicu Klubu "Kozara" i nadam se da ćemo nastaviti, zajedno sa Gerontološkim centrom i Udruženjem penzionera Novog Sada, da širimo Klubove penzionera po celoj teritoriji grada i trudićemo se da svi imaju jednake uslove da svoje penzionerske dane provode kvalitetno – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.


Direktor Gerontološkog centra Novi Sad dr Dragan Milošević rekao je da je to veliki jubilej postojanja Kluba "Kozara" i zahvalio se gradonačelniku i njegovim saradnicima koji su svojim prisusvom uveličali taj događaj.

- Klub "Kozara" je izuzetno poznat po brojnosti članova, koji su svakodnevno prisutni i učestvuju u raznim aktivnostima kao što su ručni rad, vez, slikanje, pa čak i sportske aktivnosti. Ta velika posećenost samo potvrđuje opravdanost postojanja ovih klubova, kojih trenutno u Novom Sadu ima 17, a koje finansira Grad Novi Sad. Nadamo se da ćemo otvoriti i 18. Klub, ako ne do kraja ove, onda početkom sledeće godine – rekao je direktor Gerontološkog centra Novi Sad dr Dragan Milošević.

Gradonačelnik je zajedno sa predstavnicima Mesne zajednice Futog uručio Klubu "Kozara" poklon povodom proslave jubijela, računar s pratećom opremom, kako bi članovi kluba uz konvencionalno druženje, mogli da uživaju i u savremenijoj tehnologiji i još kvalitetnije ispune svoje vreme. Radna jedinica Klubovi za starija i odrasla lica Gerontološkog centra Novi Sad pruža dnevne usluge u zajednici, koje su namenjene licima trećeg životnog doba. Reč je o licima koja borave u svojim kućama, a Klubovi im omogućavaju da se prema ličnom izboru i afinitetima uključuju u aktivnosti i sadržaje koji se u njima organizuju.

Izvor: Odeljenje za odnose s javnošću Grada Novog Sada

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan