FOTO: Polaganjem venaca obeležen Dan pobede nad fašizmom

FOTO: Polaganjem venaca obeležen Dan pobede nad fašizmom

Vence položili predsednik gradskog parlamenta, predstavnici Gradskog odbora Saveza udruženja boraca NOR, delegacija Organizacije Rezervnih vojnih starešina Novog Sada i predstavnici Vojske Srbije.

Predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić, povodom obeležavanja 9. maja, Dana pobede nad fašizmom, položio je danas vence na Spomen obeležje palim borcima Narodnooslobodilačkog rata 1941-1945. godine, kao i na spomenik Novosadskom partizanskom odredu na Čeneju. Polažući vence, predsednik novosadske Skupštine Zdravko Jelušić istakao je da se danas, na Dan pobede nad fašizmom, "moramo setiti svih onih koji su doprineli tome da se zaustavi najveće zlo u ljudskoj istoriji".

- Ne postoje mesta sa više simbolike od spomen obeležja onima koji su u borbi protiv fašizma dali i svoj život. Danas civilizacija mora da zastane, da se osvrne na to šta fašizam donosi, šta takvo zlo donosi civilizaciji i ljudima uopšte. Novi Sad, kao grad mladosti, kao grad kulture, kao grad budućnosti, i ovim činom danas pokazuje da se seća žrtava, kao i da nam se takvo zlo nikada više ne bi ponovilo – podvukao je Jelušić.

Pored predsednika gradskog parlamenta, vence su položili predstavnici Gradskog odbora Saveza udruženja boraca NOR-a, delegacija Organizacije Rezervnih vojnih starešina Grada Novog Sada i Predstavnici Vojske Srbije.

Predsednik Gradskog odbora SUBNOR Milan Vukelić poručio je da se danas obeležava dan pobede nad najvećim zlom 20. veka.

- Poklanjamo se senima svih poginulih, svih onih koji su dali svoje živote za slobodu naroda Srbije – kazao je Vukelić.

Da podsetimo, Dan pobede nad fašizmom obeležava se 9. maja, kada je 1945. godine nacistička Nemačka potpisala kapitulaciju u Drugom svetskom ratu.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan