FOTO: "Policajac u zajednici" na Trgu slobode

FOTO: "Policajac u zajednici" na Trgu slobode

Na Trgu slobode u Novom Sadu danas je održana demonstacija projekta pod nazivom "Policajac u zajednici".

Akcija "Policajac u zajednici" ima za cilj da kroz druženje i edukaciju približi rad policije građanima Republike Srbije, prvenstveno mladima i deci.

Tom prilikom, Ministar Nebojša Stefanović i gradonačelnik Miloš Vučević obišli su punktove organizacionih jedinica Policijske uprave, čiji su pripadnici građanima predstavili načine rada i mehanizme pomoću kojih se staraju o bezbednosti građana Republike Srbije, kao i poslove koje policija obavlja, a sve u cilju pojašnjenja uloge policije i njenog približavanja sugrađanima.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da mu je drago što Novi Sad ima veoma dobru saradnju sa tim Ministarstvom, a da ona traje već duži vremenski period i ogleda se u mnogo aspekata.

- Cilj akcije "Policajac u zajednici" je da pokažemo da dobrom saradnjom i zajedničkom aktivnošću sa lokalnom samoupravom možemo da smanjujemo kriminalitet, kao što je to slučaj u Novom Sadu gde je u prethodne dve godine broj učinjenih krivičnih dela smanjen za 37% i gde je povećano rasvetljavanje najtežih krivičnih dela. Važno je da zajedno radimo na tome i da nam se ukaže na to gde su u ovom gradu najveći izazovi na polju bezbednosti. Ta saradnja je iznedrila i pojačanje tehničke opremljenosti naše policije, prvenstveno kroz donacije Grada na kojima se zahvaljujemo. Mi ćemo nastaviti da kvalitetnom obukom, radom i saradnjom sa lokalnim samoupravava i drugim organima povećavavamo bezbednost naših građana iz dana u dan – rekao je ministar Nebojša Stefanović.

Pogledajte fotografije sa lica mesta, koje su nam dostavili naši prijatelji iz Eko Kurira. 

Oceni vest:
3
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

raspored sahrana novi sad jkp lisje servisne informacije novi sad magla zdravlje elektrovojvodina novosadsko porodilište klinika za ginekologiju i akušerstvo zagađenje matičar novi sad horoskopski znaci dnevni horoskop astrologija zagađenje vazduha saveti bez vode betanija novosađani bebe isključenja zbor građana sremska kamenica sahrane novi sad zodijak novorođenčad JKP Vodovod i kanalizacija isključenje vode raspored sahrana i ispraćaja horoskop isključenja struje