FOTO: Položen kamen temeljac za izgradnju novog bloka Medicinskog fakulteta u Novom Sadu

FOTO: Položen kamen temeljac za izgradnju novog bloka Medicinskog fakulteta u Novom Sadu

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović položio je danas kamen temeljac za izgradnju novog bloka Medicinskog fakulteta u Novom Sadu, koji će biti, kako je najavljeno, završen do kraja sledeće godine.

Reč je o zajedničkom projektu Pokrajinske vlade i Medicinskog fakulteta koji će se graditi u tri faze i čija je ukupna vrednost 249 miliona dinara.

– Ovo je simboličan čin na jubilej ove ustanove – 60 godina od osnivanja. Medicinska nauka bila je u centru pažnje u protekla dva meseca, a mi već četiri godine činimo sve da unapredimo ovu oblast i nastavićemo i dalje da radimo na tome zajedno sa Vladom Republike Srbije – izjavio je Mirović.



– Na naš veliki jubilej kada slavimo šest decenija postojanja ostvarena je velika želja svih nas i svih naših studenata. Ovaj objekat omogućiće kvalitetniji i bolji rad sa 5.000 studenata koliko ih se danas školuje na Medicinskom fakultetu –
istakla je dekan Medicinskog fakulteta prof. dr Snežana Brkić.

Predsednik vlade APV je ovom prilikom najavio da će radovi na Internoj klinici i na Klinici za ginekologiju i akušerstvo KCV biti gotovi u narednim nedeljama.

– Mi nastavljamo sa redovnim aktivnostima i polako izlazimo iz krize sa virusom Kovid-19 jer danas beležimo samo tri nova slučaja u Vojvodini, dok se u KCV, u Kovid centru, trenutno leči 21 pacijent pozitivan na ovaj virus – naglasio je Mirović.


 

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan