FOTO: Ponovo redovi za pasoše u Novom Sadu

FOTO: Ponovo redovi za pasoše u Novom Sadu

Kako nam javljaju čitaoci, u policijskoj upravi kod Mosta slobode za izdavanje putnih isprava ponovo se stvaraju veliki redovi, a posebno je otežavajuća okolnost to što mnogi ne uspevaju elektronski da zakažu.

U šalter-sali na Bulevaru oslobođenja 143  građani koji žele da podnesu zahtev za izradu lične karte ili pasoša moraju dobrano da urane, jer se brojevi izdaju od 7 časova i u narednih pola sata se podele svi termini za taj dan. Za naredne dane nije moguće uzeti termin, tako da ako ne stignete na red nakon dva sata čekanja, morate ponovo da dođete neki drugi dan.


Čitalac koji nam se javio kaže da je u 7 jutros stao u red i nije uspeo da se ubaci na spisak, a dodaje i da mu se jedan sugrađanin u redu požalio da je i u subotu i ponedeljak pokušavao da dođe do broja ali isto bezuspešno.

Osim toga na sajtu eUprave već duže vreme ne funkcioniše opcija za zakazivanje termina elektronskim putem i ako potražite tu opciju dobićete odgovor: "Stranica koju ste tražili ne može biti prikazana. Moguće je da je obrisana, preimenovana ili privremeno nedostupna."

U policijskoj upravi smo dobili nezvaničnu informaciju da elektronsko zakazivanje radi, budući da svaki dan imaju nove zakazane stranke tim putem, ali je potrebno naći odgovarajući pretraživač i biti posebno uporan.


Ukoliko neko želi, može probati da redove izbegne odlaskom u neko od okolnih mesta, jer se zahtev za izdavanje pasoša može predati u bilo kojoj policijskoj stanici u Južnobačkom okrugu, bez obzira na mesto prebivališta, pošto novosadska policija pokriva ceo okrug.

Iz policije još uvek nismo dobili nikakve informacije zbog čega je stanje ovakvo.

Oceni vest:
6
22

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Duda

  pre 169 dana i 9 sati

  Meni je ovo misterija. Kako su to rešili Tokio, New York, Moskva i drugi slični manji gradovi?!

  Oceni komentar:
  0
  36
 • Nataša

  pre 169 dana i 2 sata

  Moze da se zakaže elektronskim putem termin za dokumenta, ali ne sa telefona. Treba se ulogovati na računaru i onda sve funkcioniše. Izgleda da ta platforma ne funkcioniše na androidu. Pozz

  Oceni komentar:
  8
  9
 • Novosađanka

  pre 167 dana i 13 sati

  Šta sad svi uranili ove godine? Koliko se sećam ranije su gužve počinjale tek oko maja meseca, sad se svi setili da će u maju da bude gužva pa navalili već u februaru. Al' nevolja što se izgleda svi dosetili toga. Najjadnije je što je ovo toliko mizerno mali grad i nema šanse da baš svi ove godine moraju da produžuju dokumente i to baš u isto vreme, a opet se pravi ogromna gužva i dreka oko najnormalnije stvari na svetu koja bi trebala da funkcioniše glatko i bez ikakvih problema. U Srbiji NIŠTA ne može jednostavno, sve mora po redovima, maltretiranjima po šalterima i sve mora da se čeka i čeka i čeka.... Rešite to već jednom po ugledu na velike gradove. Ni vama u MUP -u ovo sigurno uopšte ne odgovara.

  Oceni komentar:
  1
  7
 • bojan

  pre 164 dana i 8 sati

  @nataša
  Ne funkcioniše euprava ni na računaru ni na androidu. Straobalno šta ova nacija radi!

  Oceni komentar:
  0
  8