FOTO: Ponuda novogodišnjih aranžmana na novosadskim pijacama

FOTO: Ponuda novogodišnjih aranžmana na novosadskim pijacama

Šareni ili svedeni, na panjevima ili u saksijama, sa prirodnim ili veštačkim ukrasima, koji je vaš izbor?

Ubedljivo najbogatiju ponudu pronaći ćete na Limanskoj pijaci. Na samom ulazu, sa leve strane, možete da kupite manje i veće aranžmane u saksijama ili na panjevima, za iznos od 400 do 600 dinara.


Ukrasi su napravljeni od kombinacije borovine, šišarki, kuglica za jelku, sveća i mašni. Preovladavaju crvena i zlatna boja, ali postoji dobar izbor i za one koji preferiraju srebrnu, i to u kombinaciji sa plavom.


Odmah pored videćete zanimljive manje aranžmane u kombinaciji borovine, šišarki i cveta kukuruzovine efektno isprskano zlatnom bojom.


Tu su i nešto krupniji aranžmani sa bogatim kićenjem kuglicama, mašnama i velikim svećama. Njihova cena ide do 1.000 dinara.


Ako se prošetate malo niže niz ulicu, videćete kreativne i nešto neobičnije dekoracije i vence. Ovi ukrasi bogati su ukrasima poput specijalnih trakica, loptica od kanapa i igračaka.


Možete da kupite i šarmantne aranžmane sa belim drvenim sankama, za 1.200 dinara, kao i one sa Sneškom Belićem, pahuljama i irvasima za 400 do 600 dinara.


Obratite pažnju i na vence koji će, za samo 400 dinara, doneti vedrinu ulazu u vaš dom.


Na Futoškoj pijaci je slabiji izbor, ali ipak možete da pronađete nešto za sebe na jednom od tri štanda koji nude praznične ukrase. Ista je situacija i na Ribljoj pijaci.Na Futoškoj pijaci naići ćete na aranžmane sa crvenim sankama u kombinaciji sa zlatnom bojom ofarbanim prirodnim detaljima kao što su orasi, lešnici i šišarke. Njih možete da pazarite za 300 do 800  dinara. Za one koji preferiraju tradicionalni izbor, tu je neizostavno žito, čija je cena na svim pijacama 100 dinara, kao i omiljena "Božićna zvezda" koja u proseku staje 300 dinara.


Tekst i fotografije:
Sonja Slijepčević

Oceni vest:
12
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan