FOTO: Porodica Đurkić dobila novi dom

FOTO: Porodica Đurkić dobila novi dom

Sedmočlana porodica iz Novog Sada uselila se u stambeni objekat u Кisačkoj ulici, za koji su naši sugrađani prikupili više od 1.125.000.00 dinara

Od sredstava prikupljenih u prethodnih godinu dana, nedavno je kupljena kuća od 60m2 u Novom Sadu i time je obezbeđen krov nad glavom za sedmočlanu porodicu Đurkić, kao i nesmetano dalje školovanje za svo petoro dece.

- Grad Novi Sad se rado pridružio ovoj akciji, kao i mnogo puta ranije sličnim akcijama. Na inicijativu gradonačelnika, a uz pomoć društveno odgovornih kompanija, uspeli smo da pribavimo najneophodnije stvari kako bi se porodica Đurkić uselila u svoj novi dom. Želim da se zahvalim svim pojedincima i kompanijama koji su se odazvali pozivu Udruženja "Novi Sad", kao i pozivu gradonačelnika Miloša Vučevića, ali i medijima, jer su svi oni zajedno doprineli da se san porodice Đurkić ostvari i da dobiju krov nad glavom. Najveće hvala upućujemo inicijatorima akcije, divnoj deci iz OŠ "Žarko Zrenjanin" koja su pokazala da ono što zaista vredi jeste prijateljstvo, da je Novi Sad grad velikog srca i da su Novosađani upravo takvi, ljudi velikog srca – rekla je Nada Кobac, savetnica gradonačelnika Novog Sada.Useljenju porodice Đurkić su prisustvovali i učenici i nastavnici O.Š. „Žarko Zrenjanin“ koji su akciju pomoći za svoje drugare i učenike i pokrenuli pre oko godinu dana, kao i građani koji su pomogli u realizaciji te akcije. Inicijativa je pokrenuta, jer je toj porodici pretilo da ostane na ulici, a da deca koja su odlični đaci OŠ "Žarko Zrenjanin“ budu smeštena u Centar za socijalni rad.Predsednik Udruženja građana Novi Sad Goran Bajšanski se zahvalio đacima i razrednim starešinama OŠ "Žarko Zrenjanin" i istakao da su se građani ujedinili u cilju da se podrži jedna romska porodica koja je pokazala da želi da izvede svoju decu na pravi put.


Majka Bojana Đurkić je naglasila da su svi članovi porodice prezadovoljni i veoma zahvalni Gradu Novom Sadu, Goranu Bajšanskom, direktoru škole, razrednim starešinama, đacima i njihovim roditeljima, kao i svima onima koji su pomogli, prvenstveno da deca ostanu uz njih i da porodica ostane na okupu.


Oceni vest:
5
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan