FOTO: Poslednji ispraćaj odbojkaške legende

FOTO: Poslednji ispraćaj odbojkaške legende

Uvek je želeo više i bolje. Bio je veliki sportsmen,zaljubljen u magičnu igru na mreži. Veliki čovek, suprug, otac... Rođeni pobednik, borac... Čak i u najvažnijem i najtežem meču verovao je do kraja u pozitivan ishod. Ali, u životnim utakmicama sudije su često nepravedne, sviraju kraj i uzimaju one najbolje.

 Istinsku odbojkašku legendu, velikog igrača i trenera, Radovana Dabića, ispratili su na večni počinak, u subotu 28. oktobra, njegova porodica, najmiliji, prijatelji, sportisti, sportski radnici, predstavnici Saveza, Grada, pokrajine i mnogi drugi. Amfiteatar SPC „Vojvodina“, bio je premali da primi sve  one koji su došli da mu odaju počast na komemoraciji. Prisutni su uz kratki film, koji su upriličili Miroslav Vislavski i Jovan Čiča, mogli još jednom da vide i čuju Rašu, kako sa velikim žarom priča o odbojci.

O Dabićevom opusu govorio je Dragan Nišić, v.d. predsednika Skupštine Odbojkaškog kluba Vojvodine NS seme, nakon čega su uspomene na Rašu kao igrača i trenera evocirali i Zoran Gajić predsednik Odbojkaškog saveza Srbije i Slobodan Boškan predsednik Sportskog saveza Vojvodine.Još veća reka ljudi slila se na novosadsko Novo groblje da isprati Radovana Dabića. Smenjivale su se počasne straže, odbojkaške postave, koje su činili njegovi najmiliji, sportski prijatelji, odbojkaši, nekadašnji saigrači i igrači.

U ime OK Vojvodina obratio se nekadašnji direktor Miroslav Vislavski, dok je u ime drugara govorio Miroslav Vasin.

 

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

betanija novorođenčad novosadska policija novosađani isključenje vode isključenja struje klinika za ginekologiju i akušerstvo horoskop novosadsko porodilište raspored sahrana i ispraćaja bez vode sahrane novi sad intervju bez struje bebe klisa jkp lisje servisne informacije elektrovojvodina Isključenje struje izmena režima saobraćaja servisne informacije novi sad JKP Vodovod i kanalizacija JGSP "Novi Sad" mural jkp novosadska toplana izmena trase autobusa raspored sahrana novi sad Dan oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević