FOTO: Predstavljen budući tržni centar "Promenada Novi Sad"

FOTO: Predstavljen budući tržni centar "Promenada Novi Sad"

Novi "šoping mol" u Novom Sadu trebalo bi da zaposli oko 1.500 ljudi.

Predstavnici kompanije "NEPI – Rockcastle", koja je investitor budućeg najvećeg i najmodernijeg tržnog centra u regionu "Promenada Novi Sad", prezentovali su pojedinosti vezane za tu značajnu investiciju, a zatim su zajedno s gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem položili vremensku kapsulu na mestu gde će se nalaziti novi tržni centar.

- Novi Sad se budi, gradi i širi i to je znak da se ne bojimo promena. Ovo je jedan od najvažnijih investicionih ciklusa koji će se odigrati u narednim godinama u našem gradu i ponosni smo na činjenicu da je kompanija "NEPI - Rockcastle" izabrala Novi Sad za svoje najveće ulaganje ikada. Mi ćemo kao Grad učiniti sve da imaju najbolјe moguće uslove za poslovanje, da nemaju nikakve administrativne probleme kako bi u predviđenim rokovima završili investiciju. Potez oko tržnog centra će dobiti potpuno novu dimenziju i ovo će biti jedan od najlepših delova Novog Sada. Srećan sam što će ovde biti zaposleno oko 1.500 lјudi, što će doći velike strane kompanije, kao i domaći privrednici koji će iznajmlјivati prostor. Siguran sam da je dolazak ove kompanije, još jedna pozivnica drugim investitorima da dođu u Novi Sad. Taj dolazak se odrazio pozitivno i na budžet grada, tako da iz prihoda koje smo ostvarili od ove kompanije možemo da gradimo Domove zdravlјa, da širimo javnu rasvetu, kupujemo nove autobuse, subvencionišemo boravak dece u privatnim vrtićima i ulažemo u ustanove kulture – rekao je gradonačelnik Vučević i izrazio nadu da će se i u buduće odlična saradnja nastaviti.

Generalni direktor "NEPI – Rockcastle" (New Europe Property Investments) Aleksandru Morar istakao je da će tržni centar koji se gradi u svojoj ponudi imati veliki izbor brendova i zabavnih sadržaja.

- Mi smo dugoročni investitori i mi ne pravimo prostore da bismo ih prodavali. Mi gradimo kako bismo tim objektima upravlјali na duge staze, i na taj način doprineli zajednicama u kojima se ti objekti nalaze. Smatram da će ovaj tržni centar biti jedna od društvenih atrakcija Novog Sada, poput starog jezgra grada koji je izuzetno lep. Izgradnja ovog centra u Novom Sadu je jedan od naših najskuplјih projekata, ali mi razmišlјamo na duge staze i verujemo da će ovaj tržni centar postati jedan od najbolјih u regionu. Zahvalјujem se gradonačelniku Vučeviću i njegovom timu na podršci koju su nam pružili prilikom pokretanja ovog projekta, i želimo da izgradnja tržnog centra bude završena u planiranom roku sa minimalnim remećenjem mira lјudi koji žive u okolini – rekao je Aleksandru Morar.

Aset menadžer za projekte u Srbiji te kompanije Jelena Jevremović istakla je da će "Promenada Novi Sad" za 25% uvećati trenutno izgrađenu površinu tržnih centara u Srbiji, dodavanjem svojih 150.000 metara kvadratnih.

- Mi gradimo tržni centar koji će imati značajan uticaj na trenutnu mapu organizovane maloprodajne aktivnosti u Srbiji. "Promenada Novi Sad" uspostaviće novu ravnotežu u ovom sektoru, stavlјajući u perspektivu region van Beograda, kao ravnopravnu destinaciju moderne organizovane kupovine. Naš centar otvoriće potrebu za preko 1500 radnih mesta i kreiraće potencijal za privlačenje poslovnih mogućnosti i za druge firme, čime ćemo doprineti povećanju zaposlenosti u gradu. Sveukupno, budžet Republike Srbije prihodovaće za oko 20 miliona eura kroz različite vrste poreza i doprinosa – objasnila je Jelena Jevremović.

"PROMENADA NOVI SAD“ na četiri nivoa maloprodajnog prostora i sa 1.500 parking mesta, biće najveći i najmoderniji tržni centar u Srbiji. Kao takav, svakodnevno će privlačiti posetioce, nudeći jedinstvenu ponudu artikala kroz kombinaciju renomiranih internacionalnih i lokalnih brendova. „Promenada Novi Sad“ će sadržati fantastične zabavne sadržaje i u najsavremenijem objektu kao takvom, podići posetiocima iskustvo kupovine do najvišeg nivoa. U izgradnju tržnog centra "Promenada Novi Sad" kompanija "NEPI – Rockcastle" investiraće preko 100 milioa evra, a otvoriće potrebu za 1500 novih radnih mesta.

Tokom zvanične ceremonije, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predstavnici "NEPI – Rockcastle" ostavili su svoje lične poruke u vremenskoj kapsuli uz naslovne stranice dnevnih novina kao pozitivnu poruku budućim generacijama.

Originalni izvor: www.novisad.rs

Oceni vest:
5
4

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Zoran

  pre 928 dana i 18 sati

  U gradu haos oko upisa dece u vrtice jer nema dovoljno vrtica, a oni otvaraju treci trzni centar u istom kvartu... ali ovaj gradonacelnik se vec pokazao onim semaforom i ogradom tako da ovo i nije neko iznenadjenje....

  Oceni komentar:
  3
  16
 • Starletan Stojan

  pre 928 dana i 11 sati

  Brod tone a putnici pevaju... Kome to treba,ubogaljenom i opljackonom narodu ..ludnica i dalje otkljucana

  Oceni komentar:
  1
  13
 • NS021

  pre 681 dan i 2 sata

  Zašto su radnici na skelama Rusi/Azerbejdžanci itd? Malo stvaraju pometanju po gradu.

  Oceni komentar:
  2
  1
isključenja struje uhapšen diler bez struje novorođenčad gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević Isključenje struje astrologija izmena trase autobusa korona virus servisne informacije novi sad jkp lisje obeležavanje novosadske racije elektrovojvodina bebe JKP Vodovod i kanalizacija raspored sahrana i ispraćaja sahrane novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo raspored sahrana novi sad JGSP "Novi Sad" dnevni horoskop isključenje vode Elektrodistribucija Novi Sad horoskop vlada srbije zdravlje novosadsko porodilište zodijak bez vode betanija