FOTO: Predstavljen budući tržni centar "Promenada Novi Sad"

FOTO: Predstavljen budući tržni centar "Promenada Novi Sad"

Novi "šoping mol" u Novom Sadu trebalo bi da zaposli oko 1.500 ljudi.

Predstavnici kompanije "NEPI – Rockcastle", koja je investitor budućeg najvećeg i najmodernijeg tržnog centra u regionu "Promenada Novi Sad", prezentovali su pojedinosti vezane za tu značajnu investiciju, a zatim su zajedno s gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem položili vremensku kapsulu na mestu gde će se nalaziti novi tržni centar.

- Novi Sad se budi, gradi i širi i to je znak da se ne bojimo promena. Ovo je jedan od najvažnijih investicionih ciklusa koji će se odigrati u narednim godinama u našem gradu i ponosni smo na činjenicu da je kompanija "NEPI - Rockcastle" izabrala Novi Sad za svoje najveće ulaganje ikada. Mi ćemo kao Grad učiniti sve da imaju najbolјe moguće uslove za poslovanje, da nemaju nikakve administrativne probleme kako bi u predviđenim rokovima završili investiciju. Potez oko tržnog centra će dobiti potpuno novu dimenziju i ovo će biti jedan od najlepših delova Novog Sada. Srećan sam što će ovde biti zaposleno oko 1.500 lјudi, što će doći velike strane kompanije, kao i domaći privrednici koji će iznajmlјivati prostor. Siguran sam da je dolazak ove kompanije, još jedna pozivnica drugim investitorima da dođu u Novi Sad. Taj dolazak se odrazio pozitivno i na budžet grada, tako da iz prihoda koje smo ostvarili od ove kompanije možemo da gradimo Domove zdravlјa, da širimo javnu rasvetu, kupujemo nove autobuse, subvencionišemo boravak dece u privatnim vrtićima i ulažemo u ustanove kulture – rekao je gradonačelnik Vučević i izrazio nadu da će se i u buduće odlična saradnja nastaviti.

Generalni direktor "NEPI – Rockcastle" (New Europe Property Investments) Aleksandru Morar istakao je da će tržni centar koji se gradi u svojoj ponudi imati veliki izbor brendova i zabavnih sadržaja.

- Mi smo dugoročni investitori i mi ne pravimo prostore da bismo ih prodavali. Mi gradimo kako bismo tim objektima upravlјali na duge staze, i na taj način doprineli zajednicama u kojima se ti objekti nalaze. Smatram da će ovaj tržni centar biti jedna od društvenih atrakcija Novog Sada, poput starog jezgra grada koji je izuzetno lep. Izgradnja ovog centra u Novom Sadu je jedan od naših najskuplјih projekata, ali mi razmišlјamo na duge staze i verujemo da će ovaj tržni centar postati jedan od najbolјih u regionu. Zahvalјujem se gradonačelniku Vučeviću i njegovom timu na podršci koju su nam pružili prilikom pokretanja ovog projekta, i želimo da izgradnja tržnog centra bude završena u planiranom roku sa minimalnim remećenjem mira lјudi koji žive u okolini – rekao je Aleksandru Morar.

Aset menadžer za projekte u Srbiji te kompanije Jelena Jevremović istakla je da će "Promenada Novi Sad" za 25% uvećati trenutno izgrađenu površinu tržnih centara u Srbiji, dodavanjem svojih 150.000 metara kvadratnih.

- Mi gradimo tržni centar koji će imati značajan uticaj na trenutnu mapu organizovane maloprodajne aktivnosti u Srbiji. "Promenada Novi Sad" uspostaviće novu ravnotežu u ovom sektoru, stavlјajući u perspektivu region van Beograda, kao ravnopravnu destinaciju moderne organizovane kupovine. Naš centar otvoriće potrebu za preko 1500 radnih mesta i kreiraće potencijal za privlačenje poslovnih mogućnosti i za druge firme, čime ćemo doprineti povećanju zaposlenosti u gradu. Sveukupno, budžet Republike Srbije prihodovaće za oko 20 miliona eura kroz različite vrste poreza i doprinosa – objasnila je Jelena Jevremović.

"PROMENADA NOVI SAD“ na četiri nivoa maloprodajnog prostora i sa 1.500 parking mesta, biće najveći i najmoderniji tržni centar u Srbiji. Kao takav, svakodnevno će privlačiti posetioce, nudeći jedinstvenu ponudu artikala kroz kombinaciju renomiranih internacionalnih i lokalnih brendova. „Promenada Novi Sad“ će sadržati fantastične zabavne sadržaje i u najsavremenijem objektu kao takvom, podići posetiocima iskustvo kupovine do najvišeg nivoa. U izgradnju tržnog centra "Promenada Novi Sad" kompanija "NEPI – Rockcastle" investiraće preko 100 milioa evra, a otvoriće potrebu za 1500 novih radnih mesta.

Tokom zvanične ceremonije, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predstavnici "NEPI – Rockcastle" ostavili su svoje lične poruke u vremenskoj kapsuli uz naslovne stranice dnevnih novina kao pozitivnu poruku budućim generacijama.

Originalni izvor: www.novisad.rs

Oceni vest:
5
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Zoran

  pre 2562 dana i 14 sati

  U gradu haos oko upisa dece u vrtice jer nema dovoljno vrtica, a oni otvaraju treci trzni centar u istom kvartu... ali ovaj gradonacelnik se vec pokazao onim semaforom i ogradom tako da ovo i nije neko iznenadjenje....

  Oceni komentar:
  3
  16
 • Starletan Stojan

  pre 2562 dana i 7 sati

  Brod tone a putnici pevaju... Kome to treba,ubogaljenom i opljackonom narodu ..ludnica i dalje otkljucana

  Oceni komentar:
  1
  13
 • NS021

  pre 2315 dana i 28 minuta

  Zašto su radnici na skelama Rusi/Azerbejdžanci itd? Malo stvaraju pometanju po gradu.

  Oceni komentar:
  2
  1