FOTO: Predstavnici mađarskog tužilaštva posetili Gradsku kuću

FOTO: Predstavnici mađarskog tužilaštva posetili Gradsku kuću

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno sa saradnicima sastao se u Gradskoj kući sa tužiocima iz Republike Mađarske, kao i s njihovim kolegama iz Republike Srbije.

Sastanku su prisustvovali generalni tužilac Mađarske dr Peter Polt, glavni tužilac Centralne kancelarije za istrage Imre Keresteš, okružni tužilac okruga Čongrad Žolt Kopas, republički javni tužilac Zagorka Dolovac, tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić i apelacioni javni tužilac u Novom Sadu Milan Tkalac.

Tom prilikom, sagovornici su razmenili iskustva i utiske u vezi sa saradnjom tužilaštava dve zemlje, a posebno je naglašena odlična saradnja koju javno tužilaštvo Republike Srbije ostvaruje sa pravosudnim organima u Mađarskoj. Oni su se složili da dve države treba da komuniciraju u svim aspektima, ne samo u pravosuđu, jer pored toga što su granične zemlje, Mađarsku i Srbiju vezuju istorija, kultura i privreda. 

Gradonačelnik Miloš Vučević, generalni tužilac Mađarske dr Peter Polt i republički javni tužilac Zagorka Dolovac saglasili su se da je neophodno i dalje učvršćivati saradnju tužilaštava dveju zemalja u oblasti borbe protiv terorizma, krijumčarenja narkotika, oružja i trgovine ljudima, kao i kontinuirano raditi na produbljivanju odnosa svih institucija Srbije i Mađarske.

FOTO: www.novisad.rs

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Isključenje struje RHMZ novosađani elektrovojvodina isključenje vode jkp novosadska toplana novosadsko porodilište isključenja struje bez vode raspored sahrana novi sad novorođenčad servisne informacije 27. novosadski maraton novosadska policija bez struje betanija servisne informacije novi sad KCV bebe matičar novi sad Elektrodistribucija Novi Sad sahrane novi sad javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija Aleksandar Vučić klinika za ginekologiju i akušerstvo raspored sahrana i ispraćaja jkp lisje JKP Vodovod i kanalizacija izmena režima saobraćaja vremenska prognoza novi sad