FOTO: Pri kraju projekti ozelenjavanja na Adicama i Telepu

FOTO: Pri kraju projekti ozelenjavanja na Adicama i Telepu

Javno komunalno preduzeće "Gradsko zelenilo" ovih dana privodi kraju dva projekta ozelenjavanja i uređenja zelenih površina koje finansira Gradska uprava za zaštitu životne sredine.

Na Adicama (slika gore) uređena je površina oivičena Šumskom, Slavonskom, Žičkom i ulicom Desanke Maksimović. U okviru pripremnih radova orezano je postojeće drveće i iskrčena samonikla vegetacija na površini od 4227 m2. Posle toga posađen je 181 komad lišćara i četinara. Najviše je posađeno javora, kestena, koprivića, crvenolisne šljive, hrasta i močvarnog čempresa. Oko svakog stabla biće posut malč u sloju od 10 centimetara, kako bi se očuvala vlažnost zemljišta i sprečio rast korova.

U ulici Polgar Andraša na Telepu (slika gore) posađeno je 83 sadnice lišćara, među kojima su najzastupljeniji grab, jasen i japanska trešnja. Za sadnju drvorednih sadnica u okviru parkinga planirana je postavka 40 komada elemenata metalne zaštite. U istoj ulici posađeno je i 2.275 komada ukrasnog šiblja – poručuje se u saopštenju JKP "Gradsko zelenilo".

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan