FOTO: Pri kraju radovi JKP "Put" u Sremskoj Kamenici

FOTO: Pri kraju radovi JKP "Put" u Sremskoj Kamenici

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je naselje Sremska Кamenica u kojem se privode kraju radovi u više ulica na održavanju putne privrede.

Tom prilikom, naglašeno je da su na teritoriji Sremske Кamenice izvedeni radovi u vrednosti od preko 50 miliona dinara, a da su do kraja godine planirani radovi na asfaltiranju Radničke ulice i popravka kolovoza u drugim ulicama. U toku su radovi na popravci kolovoznog zastora, odnosno asfaltiranje u ulicama Moše Pijade i Železničkoj u dužini od 1.200 metara.



- Grad Novi Sad je ove godine na teritoriji Mesne zajednice "Sremska Кamenica" uložio velika novčana sredstva u putnu infrastrukturu, odnosno u popravke i asfaltiranje više od 50 lokacija. Ovo je jedna od najrazuđenijih mesnih zajednica u gradu, tako da je izazov infrastrukturno je opremati. Zahvaljujući podršci i inicijativi Mesne zajednice, kao i žitelja Sremske Кamenice, gradska komunalna preduzeća su otpočela i uspešno privela kraju sve ono što je dogovoreno. Imamo planove za sledeću godinu, kada ćemo praviti veliku kružnu raskrsnicu kod Instituta, zajedno sa Pokrajinom, a ta investicija je vredna gotovo 90 miliona dinara –
 rekao je Miloš Vučević.

 


- Čeka nas i veliki izazov što se tiče Sremske Кamenice, a to je nastavak dovođenja vodovoda i kanalizacije u naselje Bocke. Gotovo u celosti smo izvršili budžet za ovu godinu za putnu infrastrukturu, a u 2018. godini će biti preko milijardu dinara potrošeno za putnu privredu. U gradu smo počeli sa vidljivijim obeležavanjem biciklističkih prelaza na glavnim bulevarima, što je naišlo na odličnu reakciju građana i to ćemo nastaviti da radimo, sve u cilju poboljšanja sigurnosti učesnika u saobraćaju. Nadam se da ćemo krajem godine imati potpisan ugovor za 1. fazu Sentandrejskog bulevara koji će biti ubedljivo najveća investicija –
dodao je gradonačelnik  i zahvalio se građanima na strpljenju zbog gužvi u saobraćaju koje su stvorene usled radova.


Kako se navodi u saopštenju pres službe Grada, asfaltirane su ulice Cara Lazara, Sremskog odreda, Gorocveta, kao i Put Doktora Goldmana, Fruškogorski put, Povrtarska i Gogoljeva ulica i Ulica Đure Jakšića, što ukupno čini površinu oko 20.200 m2. Takođe je u prethodnom periodu izvršena popravka pešačkih staza i kolovoza u više ulica, a to su ulice Vladimira Nazora, Majora Tepića, Marka Oreškovića, Svetozara Miletića, Branislava Bukurova, Institutski put, Fruškogorska ulica, Gajeva, 7. vojvođanske brigade, Vojvode Mišića, Кneza Mihajla, Svetosavska, Milice Stojadinović Srpkinje, Ivana Gorana Кovačića, Novaka Radonjića, Branka Radičevića, Jasminova, Paragovski put, Mišeluk, Кetrin Makfel, Sremskih partizana, Četinarska, Borova, Dunjina, Vinogradarska, Plitvička, Đurđevdanska, Skojevska i druge.


Oceni vest:
1
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan