FOTO: Pri kraju radovi na rekonstrukciji ulice Delfe Ivanić u Kaću

FOTO: Pri kraju radovi na rekonstrukciji ulice Delfe Ivanić u Kaću

Prema trenutnoj dinamici, radovi gotovi početkom naredne nedelje.

Kako javljaju iz kabineta gradonačelnika Novog Sada, Miloš Vučević obišao je danas radove na sanaciji saobraćajnih površina u radnoj zoni u naselju Kać. Lokacija gde se izvode radovi je ulica Delfe Ivanić, kao veza između puta M-7 Novi Sad-Zrenjanin i ulaska u Kać iz drugog pravca.

- Hvala Ministarstvu privrede Republike Srbije što je zajedno sa Gradom Novim Sadom sufinansiralo rekonstrukciju ulice Delfe Ivanić u Kaću. Vrednost radova je 37,5 miliona dinara, a obe strane su u ovu investiciju uložile jednake iznose sredstava. Ova ulica je bila prioritet i rađena je po zahtevu građana, odnosno MZ "Kać", a ona spaja regionalni put Novi Sad-Zrenjanin sa ulazom u Kać. Ona je karakteristična po tome da se u većem delu tu nalaze i privrednici, ne samo domaćinstva i naznačeno je da je nedovoljno i nekvalitetno uređena. Za nekoliko dana, kada svi radovi budu završeni, to će biti jedna moderna, potpuno rekonstruisana saobraćajnica sa kolovoznom trakom, biciklističkom stazom i trotoarom. Ovo je primer kako se saradnjom Grada sa republičkom ili pokrajinskom administracijom, postiže mnogo više, i dokaz da se vodi računa o ravnomernoj razvijenosti svih delova grada – rekao je Miloš Vučević i naglasio da Grad sluša predloge i zahteve svih Novosađana, a da se njihove ideje usvajaju i realizuju u skladu sa finansijskim mogućnostima.

REKONSTRUKCIJA ulice Delfe Ivanić ukupne dužine od oko 895 metara obuhvatala je izgradnju asfaltnog kolovoza širine pet metara, biciklističke staze širine dva metra i trotoar širine 1,60 metara. Za sada je izgrađena kolovozna konstrukcija sa obostranim oivičenjem i radi se habajući sloj, iskopani su upijajući kanali, izgrađena pešačka i biciklistička staza i u toku je postavljanje saobraćajne signalizacije. Očekivani završetak radova, prema trenutnoj dinamici, je početak naredne nedelje.

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

bebe bez struje jkp novosadska toplana servisne informacije novi sad raspored sahrana novi sad elektrovojvodina klinika za ginekologiju i akušerstvo Vreme u Novom Sadu novosađani JKP Vodovod i kanalizacija bez vode gradsko groblje sahrane horoskop maturanti novosadsko porodilište Isključenje struje Spens servisne informacije vremenska prognoza novi sad Republički hidrometeorološki zavod novosadska policija RHMZ betanija vremenska prognoza isključenje vode novorođenčad jkp lisje isključenja struje gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević