FOTO: Prijatelji iz Engleske u poseti Novom Sadu

FOTO: Prijatelji iz Engleske u poseti Novom Sadu

Članovi Društva prijateljstva Norfolk/Norič-Novi Sad, predvođeni počasnim građanima Novog Sada, Piterom i Dajanom Bekli, posetili su danas Skupštinu Grada Novog Sada i sa predsednikom novosadske Skupštine Zdravkom Jelušićem razgovarali o dugogodišnjem prijateljstvu dva grada, aktuelnim projektima i budućoj saradnji.

Predsednik gradskog parlamenta poželeo je članovima Društva dobrodošlicu u "njihov Novi Sad", istakavši da će gradska vlast, u okvirima svojih mogućnosti, podržati sve aktivnosti koje Društvo predloži.

- Svesni smo dugogodišnje uspešne saradnje iz oblasti kulture, ali ne smemo zaboraviti ni privrednu saradnju i učinićemo sve da veze dva grada i ljudi između njih, podignemo na još viši nivo - kazao je Zdravko Jelušić.

U ime Društva prijateljstva, na prijemu i dobrodošlici zahvalio se Piter Bekli, poručivši da im je veoma drago što su "ponovo kod druge kuće". Osvrnuvši se na dugogodišnju uspešnu saradnju, Bekli je kazao da je veoma dobro što institucije rade svoj posao, ali i da je lični kontakt veoma bitan.

Članovi Društva prijateljstva Norfolk/Norič-Novi Sad upoznali su predsednika Skupštine grada sa planovima tokom posete Novom Sadu, precizirajući da će obići Školu za osnovno i srednje obrazovanje "Milan Petrović", za koju je tradicionalno sakupljena pomoć, Muzičku školu "Isidor Bajić", kako bi razgovarali o mogućnostima nastavka saradnje u okviru projekta "Trijorka", a planirana je i poseta Crvenom krstu, za koji je ovoga puta prikupljeno 182 komada ručno štrikane odeće. Članovi Društva podsetili su i da se u januaru u engleskom gradu organizuje tradicionalni novogodišnji koncert, na kojem će i ove godine nastupati muzičari iz Novog Sada.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan