FOTO: Puštena u rad 15. "NS bike stanica"

FOTO: Puštena u rad 15. "NS bike stanica"

Danas je u Novom Sadu puštena u rad nova "NS bike" stanica za iznajmljivanje bicikala. Stanica se nalazi na Bulevaru kralja Petra prvog, u blizini raskrsnice sa Кisačkom ulicom.

Direktor JКP "Parking servis" Stevan Lugonja tom prilikom je izjavio:

– Ovom, petnaestom biciklističkom stanicom "NS bike" je postao veoma ozbiljan sistem alternativnog prevoza u gradu. I ovog puta smo, pored mišljenja stručnjaka, poslušali i zahteve naših sugrađana i udovoljili njihovim potrebama i interesovanju, pa smo ovom lokacijom koja se nalazi na Bulevaru kralja Petra prvog, povezali i ovaj deo grada u "NS bike" sistem. Proteklih dana je bila aktuelna priča o očuvanju planete zemlje, a otvaranjem još jedne biciklističke stanice, "Parking servis" se pridružuje afirmisanju zdravog načina života i promovisanju i očuvanju zdrave životne sredine – rekao je on.


Kako je dodao Lugonja, prošle sezone naši sugrađani su bicikle koristili preko 20.000 puta, pa je ovom prilikom, pored ove stanice, "NS bike" sistem obogaćen sa još 50 novih bicikala, koji će biti u funkciji i koji će biti prilagođeni sistemu iznajmljivanja.


– Pozvao bih sve naše sugrađane da što više koriste ovaj način prevoza po gradu, jer svi znamo da je vožnja bicikala veoma popularna u našem gradu i da pripadamo onim gradovima koji imaju veoma razvijenu kulturu vožnje bicikala. Кoristim priliku i da se zahvalim našim sugrađanima na korektnom korišćenju bicikala "NS bike" sistema i nadam se da će tako i ostati. A kako bi moglo drugačije u Evropskoj prestonici mladosti u Evropsloj prestonici kulture –
naveo je na kraju Lugonja.


Otvaranju stanice prisustvovao je i Nemanja Milenković, direktor fondacije "Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture", koji je istakao da je Novi Sad prepoznat kao grad biciklista, te pozdravio napore "Parking servisa" da promoviše i podrži ovaj vid alternativnog prevoza i doprinese da tako i ostane. Po njegovim rečima, ovo preduzeće je bilo među prvima koji su podržali Fondaciju i pomoglo u ostvarivanju njihovih ciljeva na razvoju kulture i zaključio da kako je kultura način života, tako je i biciklizam.

Oceni vest:
2
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Dragan

  pre 1161 dan i 16 sati

  A da li ce i popravljati ova bicikla? Neki dan vozim moj bicikl i vidim turiste na 2 bicikla i jedva da se tockovi okrecu i zvuce kao raspali orkestar. Zaista je to ruzno prema korisnicima bicikala.

  Oceni komentar:
  4
  2
 • Miki

  pre 1161 dan i 8 sati

  A da li ce neko da sredi nove bici staze?

  Oceni komentar:
  0
  3