FOTO: Pušteno u rad pakiralište u Fruškogorskoj ulici

FOTO: Pušteno u rad pakiralište u Fruškogorskoj ulici

Parkiralište kapaciteta 100 mesta otvoreno je danas u Fruškogorskoj ulici na Limanu. Ovom prilikom su izgrađene i biciklističke i pešačke staze u dužini od 500 metara, a ukupna vrednost radova je 29.086.738,40 dinara

Puštanju u rad novog parkirališta prisustvovali su Aleksandar Кravić, član Gradskog veća za saobraćaj i puteve i Stevan Lugonja, direktor JКP "Parking servis".

– Novih 100 parking mesta sigurno će olakšati parkiranje u ovom delu grada, a pozitivno uticati i na samu saobraćajnu bezbednost. "Parking servis" je započeo radove i na parkiralištu kod glavnog ulaza na Štrand, koji će na neki način objediniti radove u Fruškogorskoj ulici. Ovaj posao ćemo raditi u dve faze , prva je već počela i biće urađeni ivičnjaci i asfaltiranje same saobraćajnice, a na proleće ćemo raditi i parking mesta – rekao je na otvaranju Stevan Lugonja.

.
Takođe, sledeću godinu obeležiće i radovi na izgradnji parkirališta u Radničkoj ulici, kod vrtića "Vilenjak", navode u JKP "Parking servis".


Aleksandar Кravić je naglasio da se broj automobila u Novom Sadu enormno povećao i da je to infrastrukturno veoma teško ispratiti, ali da su ovakvi radovi potez da se ovaj problem ublaži. Po njegovim rečima, radovi u Fruškogorskoj su veoma važni jer je u pitanju izgradnja cele saobraćajnice, ne samo parkirališta. Кravić je najavio raspisivanje javne nabavke na nivou grada za izgradnju novih parkirališta i javne garaže.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Uzoran gradjanin

  pre 414 dana i 22 sata

  Odlicne slike, kao sto vidite parking je taman dovoljno dugacak da parkirano vozilo moze da parkira preko parking mesta i biciklisticke staze

  Oceni komentar:
  0
  1