FOTO: Radnici "Tržnice" uklanjaju sneg na svim novosadskim pijacama

FOTO: Radnici "Tržnice" uklanjaju sneg na svim novosadskim pijacama

Prvi sneg na novosadskim pijacama JKP "Tržnica" dočekalo je spremno. Zimska služba preduzeća na svim novosadskim pijacama ubrzano radi na uklanjanju snega sa svih pijačnih površina, kaže se u saopštenju.

Zimsku službu "Tržnice" čini preko 30 radnika, kojima se uvek može priključiti i dodatni broj zaposlenih, ukoliko se potreba za tim pojavi. Ovo preduzeće je uredno pripremilo i tehnički ispravnu neophodnu mehanizaciju, koja se za ove svrhe sastoji od dva traktora "Belarus" sa daskom za čišćenje snega, utovarivačima i posipačima za so i dva mala traktora "IMT 539" sa daskom za čišćenje snega i utovarivačem za čišćenje prostora između tezgi.Iz "Tržnice" javljaju da raspolažu i motornim grtalicama (4 komada) i ostalom mehanizacijom i alatom za uklanjanje snega i leda tokom nastupajućeg perioda poput lopata za sneg, sekača za led i slično. Za ove namene to JKP je pripremilo i 50 tona soli, koja je već raspoređena po pijacama.


– Za vreme snežnih padavina, predviđeno je da prostor za čišćenje snega i leda obuhvata prostor pijace i prilaze pijaci u širini od 1,5 do 2 metra, kako bi se omogućio nesmetan pristup tezgama kako prodavcima, tako i kupcima i posetiocima pijaca. Zakupci lokala na pijacama takođe su u obavezi da čiste prostor ispred svojih objekata –
kaže se u saopštenju JKP "Tržnica" Novi Sad. 

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan