FOTO: Radovi "Gradskog zelenila" u Futoškom parku, na Vidovdanskom naselju, u Kaću i Kovilju

FOTO: Radovi "Gradskog zelenila" u Futoškom parku, na Vidovdanskom naselju, u Kaću i Kovilju

Krči se samonikla vegetacija i nasipa plodna zemlja.

U sklopu projekta sanacije Futoškog parka, koji finansira Gradska uprava za zaštitu životne sredine, radnici "Gradskog zelenila" ovih dana postavljaju 85 novih klupa i 56 korpi za smeće. Sav mobilijar izrađen je u stolarskoj radionici "Gradskog zelenila".


Na Vidovdanskom naselju započeto je uređenje zelenila u ulici Aleksandra Nevskog. Projektom je planirano krčenje samonikle vegetacije na površini od 382 m2, čišćenje zemljišta na 1.130 m2, kao i humusiranje plodnom zemljom koje je predviđeno u sloju od 15 centimetara. U okviru radova na sadnji planirano je da ulica bude obogaćena sa 10 sadnica piramidalnog jasena, tri divlja kestena, osam ukrasnih šljiva, sedam karagana, jednom katalpom, tri sorbusa i 15 komada carigradske leske. U pojasu duž ulice biće podignut travnjak površine 495 kvadratnih metara.


U Kaću, na površini između zgrade Hitne pomoći i pruge radnici "Gradskog zelenila" završili su krčenje samonikle vegetacije i sadnju okruglastih formi bagrema, kao i ukrasnog šiblja. Radi se o površini od oko 4.700 m2 koja do sada nije bila u Programu redovnog održavanja i na kojoj se sem samonikle vegetacije nalazila i velika količina smeća koja je sada uklonjena.

Projekat u Kovilju koji je takođe finansirala Gradska uprava za zaštitu životne sredine, a koji je upravo završen, obuhvatio je krčenje samonikle vegetacije, uklanjanje smeća, nasipanje plodne zemlje i sadnju 120 stabala vrba na površini uz kanal. Ovaj deo Kovilja meštanima je poznat kao "Hipodrom" i tu se tokom godine održava veliki broj manifestacija različitog tipa. Nove sadnice uz kanal imaće funkciju zaštitnog pojasa.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

korona virus JKP Vodovod i kanalizacija gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević novorođenčad zodijak izmena trase autobusa zdravlje obeležavanje novosadske racije Novosadska racija sahrane novi sad raspored sahrana novi sad elektrovojvodina bez vode isključenje vode uhapšen diler betanija klinika za ginekologiju i akušerstvo dnevni horoskop raspored sahrana i ispraćaja jkp lisje novosadsko porodilište vlada srbije servisne informacije novi sad saveti bebe Spens astrologija horoskop isključenja struje servisne informacije