FOTO: Radovi na obnovi jezera u Kameničkom parku privode se kraju

FOTO: Radovi na obnovi jezera u Kameničkom parku privode se kraju

Najveći deo radova na obnovi jedinog preostalog jezera u Кameničkom parku je završen, javljaju iz JKP "Gradsko zelenilo".

Kako se navodi u saopštenju, firma "Bulevar kompani", koja je angažovana kao podizvođač, posle mesec i po dana završila je vađenje mulja, smeća i rastinja iz jezera i iskrčilo samoniklo rastinje oko jezera. Iskrčeno je i samoniklo rastinje u blizini izvora vode kojom se ono puni. Urađena je i drenaža, a sada su na redu radovi na izgradnji prilaznih staza i postavljanju info tabli.

 


Sledeće godine je na redu hortikulturno uređenje ovog dela parka i samog jezera. Radnici "Gradskog zelenila" rade na krčenju podrasta u delu ovog zaštićenog prirodnog dobra koje se prostire prema Dunavu. U toku je i izrada studije o zaštiti kulturno istorijskih spomenika u Кameničkom parku koju zajedno rade Pokrajinski zavod za zaštitu spomenika i JКP "Gradsko zelenilo". Za 2018. godinu planirani su i radovi na njihovoj zaštiti na osnovu pomenute studije.Kako navode iz "Zelenila", uskoro se očekuje i raspisivanje tendera za izvođenje radova na izgradnji pešačkih staza i postavljanju rasvete na solarnu energiju. Ovaj posao zajednički finansiraju Pokrajina i grad sa 70 miliona dinara i ovo su najobimniji radovi na obnovi najstarijeg i najvećeg novosadskog parka u poslednjih nekoliko decenija.

Oceni vest:
6
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan