FOTO: Radovi na obnovi jezera u Kameničkom parku privode se kraju

FOTO: Radovi na obnovi jezera u Kameničkom parku privode se kraju

Najveći deo radova na obnovi jedinog preostalog jezera u Кameničkom parku je završen, javljaju iz JKP "Gradsko zelenilo".

Kako se navodi u saopštenju, firma "Bulevar kompani", koja je angažovana kao podizvođač, posle mesec i po dana završila je vađenje mulja, smeća i rastinja iz jezera i iskrčilo samoniklo rastinje oko jezera. Iskrčeno je i samoniklo rastinje u blizini izvora vode kojom se ono puni. Urađena je i drenaža, a sada su na redu radovi na izgradnji prilaznih staza i postavljanju info tabli.

 


Sledeće godine je na redu hortikulturno uređenje ovog dela parka i samog jezera. Radnici "Gradskog zelenila" rade na krčenju podrasta u delu ovog zaštićenog prirodnog dobra koje se prostire prema Dunavu. U toku je i izrada studije o zaštiti kulturno istorijskih spomenika u Кameničkom parku koju zajedno rade Pokrajinski zavod za zaštitu spomenika i JКP "Gradsko zelenilo". Za 2018. godinu planirani su i radovi na njihovoj zaštiti na osnovu pomenute studije.Kako navode iz "Zelenila", uskoro se očekuje i raspisivanje tendera za izvođenje radova na izgradnji pešačkih staza i postavljanju rasvete na solarnu energiju. Ovaj posao zajednički finansiraju Pokrajina i grad sa 70 miliona dinara i ovo su najobimniji radovi na obnovi najstarijeg i najvećeg novosadskog parka u poslednjih nekoliko decenija.

Oceni vest:
5
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

JKP Vodovod i kanalizacija klinika za ginekologiju i akušerstvo promenada raspored sahrana i ispraćaja isključenja struje matičar novi sad Spens jkp lisje KCV servisne informacije novi sad Elektrodistribucija Novi Sad šoping centar promenada servisne informacije JGSP "Novi Sad" klisa novosadska policija jkp novosadska toplana bebe raspored sahrana novi sad elektrovojvodina novosadsko porodilište novorođenčad novosađani klinički centar vojvodine bez vode sahrane novi sad betanija Isključenje struje isključenje vode bez struje