FOTO: Radovi na Rokovom potoku gotovi do sredine oktobra

FOTO: Radovi na Rokovom potoku gotovi do sredine oktobra

Radovi na Rokovom potoku u Petrovaradinu započeti su u toku septembra sa ciljem da se stabilizuju kosine  kao i postojeći objekti u blizini.

- U toku je izrada masivnog potpornog zida od nearmiranog betona. Očekujem da će do polovine oktobra biti završeni radovi koji se od danas odvijaju na ovom potezu Rokovog potoka u Petrovaradinu, u pravcu Bukovca. Radovima koje izvodi VDP „Šajkaška“, a koje finansira Grad Novi Sad preko Gradske uprave za komunalne poslove, uređuje se 25 metara potoka. U pitanju su najkritičnije tačke koje su prethodnih godina žiteljima ovog dela Petrovaradina, nakon velikih padavina i poplava u zemlji, stvarale ogromne probleme. Zato su ovi radovi od velikog značaja za domaćinstva koja se nalaze u neposrednoj blizini Rokovog potoka. Deo gde danas nastavljamo sa radovima, uređivan je poslednji put još 2008. godine i od tada se nije radilo na njegovom uređenju. Naravno, predstoje ulaganja i u nastavak radova, celom dužinom koja ide kroz Petrovaradin, svuda gde su kritične tačke - rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prilikom današnjeg obilaska radova.

Potporni zid je trapezastog oblika, visine 3, 85 metara i debljine 0, 55 metara. Betoniranje će biti izvedeno u fazama, a navedenim radovima obezbediće se stabilnost ovog dela Rokovog potoka i neometan protok vode kroz uređeno betonsko korito.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan