FOTO: Redovi ispred Socijalnog zbog novih zdravstvenih knjižica

FOTO: Redovi ispred Socijalnog zbog novih zdravstvenih knjižica

Novosađani koji treba da predaju zahtev za izdavanje nove zdravstvene knjižice, overe postojeću ili podignu novu, pre odlaska u filijalu Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje moraju se naoružati strpljenjem.

Iako je rok za zamenu postojećih zdravstvenih knjižica elektronskim produžen do kraja godine, gužve ispred Socijalnog ne jenjavaju. Zamena postojećih zdravstvenih legitimacija napravila je velike redove ispred šaltera, a građani koji su se tamo zatekli kažu da se samo za predaju zahteva čeka i po nekoliko sati. Od stajanja u redu nisu pošteđeni ni osiguranici koji su došli da podignu gotove, odnosno nove zdravstvene legitimacije. Da bi dobili broj, Novosađani moraju rano ujutru zauzeti mesto ispred filijale RFZO na Žitnom trgu, a zatim nekoliko sati sačekati na prozivku na šalteru.

Kako je za "Dnevnik" izjavio sugrađanin J. Č, on je došao je oko 7 časova, a kad su u 7.30 otvorili zgradu, da dobije broj, i to 583, čekao je do 8.30.

- Na red sam stigao oko 13 ili 13.30 časova – rekao je J. Č. te dodao, "čekao sam u redu u mnogim ustanovama, ali ovo je nezapamćeno. Nije mi jasno zašto šalter-sala ne radi i subotom, kad su već tolike gužve?".

 

Novosađanin P. L. kaže da, osim nekoliko sati čekanja u redu, problem predstavlja i to što se pojedini sugrađani ubacuju preko reda. Po njegovom mišljenju, i obezbeđenje bi trebalo da povede malo više računa.

- Veoma sam razočarana – kaže naša sugrađanka A. V.

- Nezaposlena sam, samohrana majka, a u obavezi sam da uplatim 400 dinara i za sebe i za petogodišnju ćerku. Da nemam roditelje, penzionere koji imaju skromne prihode, ne znam kako bih sve platila, a povrh svega tu je i čekanje u redu – dodaje ona. 

Ova Novoađanka navodi da je došla oko 9.30, dobila broj 760, a pošto je u 13.30 časova na redu bio broj 650, po svemu sudeći – čekaće barem još jedan sat.

- U današnje vreme tehnologije, ovako nešto i ne podseća baš na savremenu civilizaciju – zaključila je ona.

Opširnije o ovoj temi pročitajte ovde

Oceni vest:
0
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • andja

  pre 2738 dana i 21 sat

  U socijalnom se oduvek ceka ...kada se desavaju neke promene , za to se znalo i ranije a narodu niko nije kriv sto doceka zadnji momenat da bi to odradio.

  Oceni komentar:
  2
  1
 • Milan

  pre 2738 dana i 20 sati

  Svi koji čekaju u redu,trebaju znati da je sledeći korak čip pod kožu,u kome će se nalaziti objedinjena čipovana dokumenta,vozačka,lična karta,zdravstvena...treba svi da odustanu od ovog što nam nameću,ali ne jad i beda.

  Oceni komentar:
  0
  0
 • Pak Mega Place (www.pakmegaplace.com)

  pre 1708 dana i 22 sata

  dobar post

  Oceni komentar:
  0
  0
 • Pak Mega Place (www.pakmegaplace.com)

  pre 1700 dana i 22 sata

  dobar post

  Oceni komentar:
  0
  0