FOTO: Roditeljska kuća obeležila pet godina postojanja

FOTO: Roditeljska kuća obeležila pet godina postojanja

Povodom obeležavanja pet godina postojanja Roditeljske kuće u okviru zadužbine porodice Kostić u Novom Sadu, MK Group donirala je dodatne zanimljive sadržaje za decu u okviru dečijeg igrališta koje će mališani koji borave u kući moći da koriste.

Pored predstavnika MK Group, svečanom obeležavanju petogodišnjice prisustvovali su predstavnici Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR) i "Instituta za zdravstvenu zaštitu, dece i omladine Vojvodine".

- Za moderno društvo, zadužbinarstvo predstavlja koncept darovanja privatne imovine za ostvarivanje viših društvenih ciljeva. Upravo, predvođen tom ideologijom, predsednik MK Group, svoju porodičnu kuću, kao zadužbinu porodice Kostić u Novom Sadu, ustupio je na korišćenje "Institutu za zdravstvenu zaštitu, dece i omladine Vojvodine" u Novom Sadu. Donacijom dečijeg igrališta želeli smo da boravak dece obolele od malignih oboljenja učinimo još humanijim uz želju da se svi mališani koji borave ovde što pre oporave – rekao je Jovan Purar, direktor MK Group.


Pored predstavnika kompanije MK Group, svečanosti je prisustvovala Joland Korora, predsednica Upravnog odbora NURDOR-a, koja je ovom prilikom istakla važnost podrške deci oboleloj od raka i njihovim najbližima.

- Unapređenje kvaliteta lečenja i života dece obolele od raka u Srbiji zajednička je misija svih nas kojoj svako može doprineti na svoj način – navela je Joland Korora i dodala da je više od 45 dece sa svojim porodicama u proteklih 5 godina boravilo u Roditeljskoj kući.


RODITELJSKA KUĆA namenjena je deci koja dolaze iz unutrašnjosti u pratnji jednog roditelja, tokom njihovog lečenja od malignih oboljenja. Ovakav vid smeštaja jedan je od oblika psiho-socijalne podrške, koji igra važnu ulogu u procesu izlečenja. Kuća čija je vrednost 1,5 miliona evra, prostire se na 1400 kvadratnih metara i sastoji se iz više nezavisnih celina. Osnovana je na inicijativu Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR) i uz podršku Pokrajinske vlade, a njena misija je smeštaj dece obolele od malignih bolesti sa teritorije cele Vojvodine kao i pružanje podrške njihovim porodicama. Od otvaranja, 2013. godine, više od 40 porodica boravilo je u zadužbini porodice Kostić tokom lečenja od maliginih bolesti.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

gradsko groblje RHMZ betanija gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević novorođenčad jkp lisje isključenja struje restorani novi sad horoskop vremenska prognoza Republički hidrometeorološki zavod Elektrodistribucija Novi Sad klinika za ginekologiju i akušerstvo Vreme u Novom Sadu novosađani Isključenje struje servisne informacije novi sad servisne informacije matičar novi sad novosadsko porodilište isključenje vode bez vode raspored ispraćaja i sahrana JKP Vodovod i kanalizacija elektrovojvodina raspored sahrana i ispraćaja raspored sahrana novi sad sahrane Hitna pomoć bebe