FOTO: Rokenrol obeležio drugo veče "Gradić festa"

FOTO: Rokenrol obeležio drugo veče "Gradić festa"

Zvezda druge večeri festivala bio je beogradski sastav Artan Lili koji je pokazao da je bend koji ima fanove i ume da se ponaša na velikim binama.

Energični hitovi "Artanaca" potpuno su dobili svoju refleksiju u publici koja je znala sve tekstove. Zvuk je bio odličan ali ne preglasan kako i dolikuje ovom festivalu. Artan Lili je u svojoj karijeri otišao korak dalje i uspostavio vezu sa ljudima na način kako to rade veliki bendovi.


Bend Autopark nastupio je na velikoj bini uključivši razum na autokomandu, a sebe i publiku prepustio sanjivom topljenju u okeanu ljubavnih osećaja. Frontmenka Ognjenka Lakićević već gotovo dve decenije svedoči da je intimna, hermetična, duboko lična rok poetika koja zahteva aktivaciju i otvaranje ne samo moguća već i neophodna danas u šta smo se sinoć apsolutno uverili – navodi se u saopštenju PR službe organizatora festivala. 

Na bini u Štrosmajerovoj ulici, nakon talentovanih i presimpatičnih Blizanaca Popović, svoj debitantski nastup imao je novosadski duo šarmantnog imena Lepša Brena. Ovaj neo-post punk sastav nastavlja tradiciju Lune i ranih Boya što je publika prepoznala i na novi način otkrila kako moćnu hemiju prave elektroski sintetizovana muzika sa distorziranom, električnom gitarom otpanjenom na 11.


Na punktu 1 u Beogradskoj ulici nastupio je sastav Duo Nomadiko koji su preemotivno izvodili rusku romsku muziku i izmamili osmehe velikog broja dece koja su plesala u prvim redovima.

Niški poluakustični sastav Bohemija, pop-psihodelične provenijencije podigli su lestvicu u pristupu rock muzici na domaćoj sceni. Ne samo da umeju da dobro sviraju i pevaju već su pokazali da puno rada stoji iza njih u osmišljavanju suptilnih aranžmana koji omogućavaju pesmi da se razvije do svog pravog izraza. Iz publike se moglo čuti da je Bohemijin nastup na "Festivalu uličnih svirača" ozbiljan kandidat za koncert godine – navode organizatori.


Više od dvadeset plesača iz četiri plesne škole koje je okupio Pub Street Battle napravilo je svojevrsni show off na plesnom podijumu koji je bio smešten odmah pored Beogradske kapije. Tribine su bile pune ljudi, a plesali su oni najmlađi kao i plesači koji kupe nagrade po velikim takmičenjima te je bilo sjajno videti ih na jednom mestu. Bilo je tu različite đuske, od devojaka koje su radile vogue do klasičnih hip hop koreografija. Jedna od plesnih škola je uradila omaž Jabbawockeezu, kultnoj američkoj plesnoj grupi.

Na maloj bini Lisinskog publika je uživala u žestokim rifovima šarmantne devojke iz Hrvatske Lovely Quinces, kao i u bravurama rumunskih audio vizuelnih performera Mendel Collective, dok je veliku binu zatvorio nastup mađarskog psihodeličnog, indie sastava Žagar.


Organizatori za večeras najavljuju nastupe bokeljskih repera Who See, Gramophonedzia i Kablova na velikoj bini dok će na maloj nastupiti fantastični jazz sastav Đorđe Obradović Quintet, virtuoz Daniel Beja i njegov Gypsy Jazz Band, krosžanrovski pop sastav Bluvinil, mlade nade novosadske rock scene Nemi Pesnik i Ilija Ludvig

Satnicu i kompletan program možete potražiti na web sajtu Festivala uličnih svirača.

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan