FOTO: Šalter sala Poreske uprave od danas na novoj adresi

FOTO: Šalter sala Poreske uprave od danas na novoj adresi

Gradska poreska uprava obavestila je poreske obveznike da od ponedeljka, 4. januara 2021. godine, počinje s radom nova šalter sala, u Ulici Vojvođanskih brigada br. 24-26. Prijem stranaka će se vršiti svakim radnim danom od 8 do 14 časova.

Nova šalter sala je moderna, sa kapacitetom koji će zadovoljiti potrebe poreskih obveznika Grada Novog Sada i unaprediti poslovanje Gradske poreske uprave kao servisa u službi građana, saopšteno je iz Kabineta gradonačelnika. 

Počev od danas, 4. januara, šalter sala na Trgu slobode broj 4, ulaz iz ulice Ilije Ognjanovića, kao i pisarnica Gradske poreske uprave u Gradskoj kući, na Trgu slobode broj 1, neće više raditi.


Nove prostorije Poreske uprave obišli su danas članica Gradskog veća za budžet, finansije i investicije Adrijana Mesarović  i član Gradskog veća za upravu, propise i urbanizam Milovan Amidžić.

– Kako bi našim sugrađanima omogućili bržu, lakšu i efikasniju uslugu, sve poslove u vezi sa Gradskom poreskom upravom centralizovali smo na jednom mestu. Od danas, građani ovde mogu da prijave svoj porez na imovinu, da predaju prijavu za komunalnu taksu, prijavu za naknadu i unapređenje životne sredine da predaju prijavu za zauzeće javne površine i druge zahteve – izjavila je Adrijana Mesarović i dodala:

– Ovde su pored naših kolega koji su, do sada obavljali šalterske poslove, u pisarnici Gradske kuće i prostoriji u Ulici Ilije Ognjanovića, prisutni i dežurni inspektori za fizička i pravna lica, što našim obveznicima omogućava da obave sve poslove, iz resora Gradske poreske uprave, na jednom mestu i u jednom danu. Iako ove službe više neće raditi na starim adresama, važno je napomenuti da pisarnica u Gradskoj kući nastavlja sa radom iz domena drugih gradskih uprava.


Poštujući situaciju prouzrokovanu korona virusom, a u cilju očuvanja zdravlja građana, Gradska poreska uprava je omogućila svim poreskim obveznicima da se obrate putem elektronske pošte i ovim putem ponovo apeluje na naše sugrađane da u daljoj komunikaciji koriste elektronski vid obraćanja, putem e-maila na adrese:

– za sve pisane podneske, pa i podneske u vezi sa pomenutim obaveštenjem o stanju duga

• naknade.gpu@ novisad.rs – za prijem poreskih prijava i svih drugih podnesaka vezano za naknadu za zaštitu i unapređivanje životne sredine i naknade za korišćenje javnih površina

• uverenja.gpu@ novisad.rs – za prijem zahteva za izdavanje uverenja.

Sve potrebne informacije moguće je dobiti i telefonskim putem, na brojeve 4871 751 i 4871 707.

Oceni vest:
6
8

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Šta se ovo dešava u nazovi državi?

  pre 1298 dana i 6 sati

  Ne čudi me da se sele, jer žele da izbegnu kontakte sa građanima.
  S obzirom da za elektronski pristup proveri svog stanja morate prvo imati fizički kontakt i zahtev kod njih, oni beže da bi izbegli da vam ga daju.
  U međuvremenu, vode sudske postupke zbog dugovanja, samo da bi se plaćale advokatske kancelarije za takve postupke.
  Ljudi koji rade svoj posao, koji su oslobođeni plaćanja poreza na oružje, dobijaju zahteve da izmire dugovanja, pa moraju da dokazuju na sudu stvarno stanje.
  Ono čuveno stanje, koje bi prva Poreska služba MORALA da jasno i tačno vodi.
  Treba li da očekujemo da će za 6 meseci ponovo promeniti lokaciju, dok na kraju nijedan građanin više ne bude znao gde je ta Poreska i odakle nas tuži?

  Građani su se suočili sa lošim radom Pošte, sada već i sudskog sistema pa otkazuje i poreski sistem i javna preduzeća. Sve je to odnekud upravljano, ali ne od države.
  Ovo neće izaći na dobro. Nema znakova normalne države.

  Oceni komentar:
  6
  61