FOTO: Sedam decenija uspešnog rada Udruženja penzionera Novog Sada

FOTO: Sedam decenija uspešnog rada Udruženja penzionera Novog Sada

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević – zajedno s ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandrom Vulinom – prisustvovao je obeležavanju sedamdeset godina od osnivanja Udruženja penzionera Grada Novog Sada.

Udruženje penzionera Grada Novog Sada je najstarija organizacija u gradu, koja okuplja preko 15.000 penzionera (staračkih, invalidskih, zanatskih i poljoprivrednih), svrstanih u 39 mesnih organizacija.

Predsednik Udruženja i narodni poslanik Momo Čolaković obratio se gostima rekavši da ta organizacija deluje već 70 godina i da zahvalnost za taj dugi vek trajanja duguje svim generacijama, koje su još od 1946. godine dale veliki doprinos u izgradnji države i Grada Novog Sada, kao i radu Udruženja.


- U ime Grada Novog Sada čestitam Udruženju penzionera veliki jubilej, sedamdesetu godišnjicu postojanja. Smatram da se Grad na svojevrsan način zahvalio za sav njihov doprinos dodelom prestižnog gradskog priznanja, Oktobarske nagrade za ovu godinu. To je priznanje za sve penzionere u Novom Sadu i za sve ono što su učinili u svom radnom veku, a ujedno i dokaz da u našem gradu postoji kontinuitet međugeneracijske solidarnosti. Taj duh ćemo i dalje čuvati i negovati, a kao Grad ćemo se truditi da Udruženju budemo pravi partner. Mi smo se već mnogo puta okupili oko projekata vođeni zajedničkim ciljevima, a želim da se u budućnosti još češće srećemo i pokrećemo nove akcije koje će našim penzionerima omogućiti lagodniji život – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin čestitao je Udruženju jubilej i istakao da su aktivnosti Udruženja penzionera takve da njihovi korisnici mogu duži vremenski period da ostanu van ustanova i institucija, zato što im je omogućeno da usluge koje su im potrebne, dobiju u blizini svog doma i na taj način mogu dugo i srećno ostati u njemu. On je takođe istakao i to da je nasilje nad starijim osobama tema kojoj se mora posvetiti pažnja, a da je to najčešće, ne samo fizičko, već i psihičko i ekonomsko nasilje, kao i zanemarivanje o čemu se, kako je ocenio, u društvu ćuti.


Na svečanosti je predsednik Udruženja Momo Čolaković dodelio Povelju gradonačelniku Milošu Vučeviću za doprinos na unapređenju društvenog položaja penzionera, kao i priznanja drugim pojedincima, ustanovama i aktivistima koji su dali veliki doprinos radu i napretku Udruženja. Najstarijim članovima Udruženja uručeni su prigodni pokloni, i to gospođi Idi Sabo koja ima 101 godinu, gospodinu Stevanu Mrnuštiku koji ima 100 godina i najstarijem bračnom paru Radošević Milji i Dušanu iz Budisave koji obeležavaju 70 godina bračnog zajedništva.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan