FOTO: Sedmočlanoj porodici iz Novog Sada hitno potrebna pomoć

FOTO: Sedmočlanoj porodici iz Novog Sada hitno potrebna pomoć

Porodici Đurkić hitno potreban krov nad glavom.

Na ledini, kod okretnice četvorke na Limanu 4, u baraci koju su sami sagradili, živeli su 14 godina. Kako su umeli i uspevali. Početkom godine, to zemljište je prešlo u privatno vlasništvo i mora se u potpunosti očistiti za predstojeću gradnju.

- Iako mesecima pokušavaju da nađu novi dom, Đurkići u tome nisu uspeli, a rok je istekao. Ukoliko u narednim danima ne pronađu novi krov nad glavom, Centar za socijalni rad oduzeće roditeljima mališane – kaže se u apelu iza kog stoji Udruženje građana "Novi Sad".

Kako se dalje navodi, Đurkići imaju petoro divne i vredne dece. Četvoro su učenici Osnovne škole "Žarko Zrenjanin" i odlični su đaci, dok je najmlađa devojčica predškolskog uzrasta. Apel za pomoć ovoj porodici novosadskom udruženju građana stigao je upravo od škole koju deca pohađaju i u kojoj su i direktor i učitelji zabrinuti za njihovu budućnost. 

Zato je, navode iz udruženja građana "Novi Sad", potrebna finansijska, idejna, informativna ili bilo koja raspoloživa pomoć da se ovoj porodici što pre pronađe dom – kako se ne bi razdvojila.

Svi koji žele i mogu da pomognu, neka se jave Udruženju građana "Novi Sad" putem njihove Fejsbuk stranice.

Ukoliko ste u mogućnosti da donirate novac za kupovinu ili iznajmljivanje kuće, to možete učiniti na žiro račun Udruženja u Banci Intesa: 160-450858-70, i u Vojvođanskoj banci: ‎355-3200555580-26 – devizni račun. 

Foto: Facebook/Udruženje građana "Novi Sad"

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Istvan Farkas

  pre 2604 dana i 23 sata

  Molim sve svoje poznanike koji mogi bilo sta uciniti za njuh da ucine to. Za njih sam soguran da zasluzuju svaki vid podrske

  Oceni komentar:
  0
  1