FOTO: Selo Kumane predstavilo svoju ponudu Novosađanima

FOTO: Selo Kumane predstavilo svoju ponudu Novosađanima

Protekle subote, u novosadskom Sportskom i poslovnom centru "Vojvodina", selo Kumane predstavljeno je u okviru programa "Selo u gradu".

Kumane je prvo u nizu sela koja će na Spensu biti predstavljana svake subote u toku zime. Predsednica Saveta Mesne zajednice Kumane Dunja Radin smatra da je Kumane svojim predstavljanjem na početku projekta "Selo u gradu" postavilo ozbiljan zadatak za sve naredne učesnike:

- Kumane je selo koje se pretežno bavi poljoprivrednom i stočarstvom koje je Novosađanima, pre svega, predstavilo svoje domaće proizvode, kao i svoja udruženja. Program su otvorili i zatvorili predstavnici KUD-a "Jovan Aćimac" iz Kumana. Zahvalila bih se organizatoru, Draganu Popoviću, što nam je omogućeno da učestvujemo u ovom programu. Mislim da je ovo izuzetna prilika za Kumane, ali i za sva sela poput našeg, jer omogućava da sela plasiraju i pokažu svoj potencijal – izjavila je Radin.


Cilj programa "Selo u gradu" jeste afirmacija malih i srednjih poljoprivrednih gazdinstava i sela koja nisu medijski eksponirana, kaže Dragan Popović, iz porodičnog poljoprivrednog gazdinstva "Popović", koje je pokrenulo ovu manifestaciju:.„

- Učestvuju ona sela koja imaju šta da ponude, kada je tržište u pitanju, ali i turizam. Cilj je predstaviti ih i dati im prostora da sami predstave svoje proizvode – poručio je on.

Da Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede podržava sve manifestacije ovog tipa, ali i same poljoprivredne proizvođače kroz kreditiranje proizvodnje, potvrdila je Sandra Sogić Mojsilović, stručna saradnica.

- Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede sa zadovoljstvo podržava sve programe ovog tipa, naročito projekat "Selo u gradu", u okviru kog poljoprivredni proizvođači iz ruralnih sredina predstavljaju svoju ponudu. Sve su to naši korisnici kredita sa kojima sarađujemo dugi niz godina – izjavila je Sogić Mojsilović.

Tekst: Danilo Gurjanov
Foto: Odeljenje za odnose sa javnošću opštine Novi Bečej

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan