FOTO: Šestog dana Zmajevih dečijih igara bilo posebno veselo ispred Promenade

FOTO: Šestog dana Zmajevih dečijih igara bilo posebno veselo ispred Promenade

Muzika i smeh mališana odzvanjali su šestog dana Zmajevih dečjih igara ispred šoping centra Promenada. Nekoliko stotina posetilaca okupilo se da uživa u muzičkim, plesnim i sportskim priredbama najmlađih.

Novosađane su skoro sat vremena zabavljali mali plesači Art dens studija koji svojim umećem i vratolomijama nikoga nisu ostavili ravnodušnim. Na sceni su se smenjivale devojčice u kostimima rimskih boginja, miševa, maca, zečica i drugih životinja.


Ništa manje uspešan nije bio ni Dečji centar Zaječar, kao i Aksis dens studio iz Futoga, Tins art dens studio iz Kule, Profešenl dens studio, Diva dens i Škola plesa i predškolska ustanova iz Novog Sada Drimlend. Ovacije su dobili i mali folkloraši koji su uz zvuke harmonike igrali kola.


Drevne veštine samoodbrane prikazali su polaznici škole borilačkih veština Aikido dođo budokan.

Plato ispred tržnog centra Promenada pokazao se kao  idealan za održavanje Zmajevih igara. Uređen prostor sa zelenim površinama i čistim klupama dao je poseban šmek i toplinu manifestaciji.

Bilo je zanimacije za svakoga. Ko nije želeo da prati program mogao je da igra basket na koševima, a bili su postavljeni i štandovi gde su deca mogla da crtaju, ili da i sami budu iscrtani različitim bojama i maskama. Program, na ovoj lokaciji, je trajao od četvrtka.


Zmajeve dečje igre se održavaju 62. put i završavaju se u nedelju 9. juna.

 

Oceni vest:
7
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Mihajlo

    pre 1744 dana i 1 sat

    Zasto ne spominjete igre u centru grada? Kao da se ZDI odrzavaju samo kod Promenade? Garantujem da su iz Promenade debelo platili nekome od nadleznih da bi se ispred njihovog objekta odrzavale priredbe. Uspeli su i Zmajeve decije igre da ispolitizuju. Sramota!

    Oceni komentar:
    4
    1